L'SM La Nova obri la programació del '9 d'octubre' amb música valenciana i tradicional

0
0
L'SM La Nova obri la programació del '9 d'octubre' amb música valenciana i tradicional
L'SM La Nova obri la programació del '9 d'octubre' amb música valenciana i tradicional

La Societat Musical La Nova va obrir anit la programació organitzada per l'Ajuntament de Benidorm amb motiu del '9 d'octubre', Dia de la Comunitat Valenciana, amb un concert en el qual es van escoltar composicions d'autors valencians i peces tradicionals. Un concert al qual van assistir, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez, i el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, i que es va desenvolupar en la plaça central del Parc de Foietes, disposada per a l'ocasió seguint totes les directrius i protocols sanitaris.

Durant el concert, la banda dirigida per Francisco José Rovira va interpretar pasdobles, marxes mores i cristianes i adaptacions de peces populars signades per compositors valencians i locals com 'Malaguenya de Barxeta', 'Casa de València', '9 d'octubre', 'Cid, 'Als berbers' o 'Alba Carrió'.

La programació commemorativa del '9 d'octubre' ha seguit hui amb un acte institucional en el qual s'ha entregat la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm' a Francisco Pérez Bayona, conegut com a 'Quico, el Fotògraf', en reconeixement a la seua contribució per a "mantindre viva la història" de la ciutat, donant "testimoniatge gràfic des de fa més de cinquanta anys de la vida de Benidorm en tots els seus aspectes". La Unió Musical de Benidorm ha sigut l'encarregada d'interpretar els himnes de la ciutat, de la regió i d'Espanya durant l'acte.

Serà al seu torn la Societat Musical l'Illa l'encarregada de tancar este diumenge, dia 11, la programació del '9 d'octubre' amb un concert a l'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera a partir de les 20.30 hores.