L'Skyline Benidorm Film Festival programa tres tallers de producció de curts, stop motion i gèneres de cinema

Estes activitats complementàries estan dirigides a joves i seran els dies 4 i 6 d'abril en el Centre Municipal El Torrejó
0
0
L'Skyline Benidorm Film Festival programa tres tallers de producció de curts, stop motion i gèneres de cinema
L'Skyline Benidorm Film Festival programa tres tallers de producció de curts, stop motion i gèneres de cinema

L'organització del Skyline Benidorm Film Festival, que se celebra del 4 al 7 d'abril, ha programat tres tallers dirigits per a joves amb el cinema com a protagonista. Concretament, es desenvoluparà un taller de producció de curtmetratges, un altre de stop motion i un tercer sobre gèneres cinematogràfics. Estos tres tallers es realitzaran en el Centre Municipal El Torrejó.

La regidora de Cultura, Ana Pellicer, i la directora del festival, Beatriz Hernández, han indicat que "a més de la qualitat dels curtmetratges seleccionats, l'Skyline Benidorm Film Festival té com a valor afegit oferir als amants del cinema una oportunitat de realitzar altres activitats d'oci vinculades a este". "Dins d'aqueixa programació complementària —han assenyalat—, els joves tenen un paper protagonista amb activitats didàctiques i d'oci encaminades a potenciar la seua creativitat i a ajudar-los a conéixer i entendre millor el llenguatge cinematogràfic".

Els tres tallers seran impartits per professionals del sector audiovisual. El dijous 4 d'abril al migdia tindrà lloc el taller 'Aprendre a vore cinema: els gèneres cinematogràfics', dirigit a alumnes i professors d'Educació Secundària i que serà a càrrec del crític de cinema Juan Carlos Gascón, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Art Dramàtic per la Universitat d'Alacant. En este taller els assistents bussejaran en els orígens del cinema i en els seus gèneres, atenent qüestions com el llenguatge, la bellesa i la història que hi ha darrere de cada pel·lícula.

El dissabte, dia 6, a les 12.30 hores es desenvoluparà el taller d''Iniciació a la producció de curtmetratges', impartit per Pepe Jordana, productor d'una vintena de curtmetratges que acumulen més de 300 premis en festivals. En este taller, i durant dos hores, Jordana explicarà als participants tot el procés de creació d'un curtmetratge, des de la confecció del guió fins a la seua distribució en festivals, Internet i televisió.

L'últim taller, el de Stop Motion, serà el mateix dissabte a les 17.30 hores i serà a càrrec de l'animador i guanyador de dos Goyas Pablo Llorens, que ensenyarà a participants de 5 a 10 anys aproximadament com animar i donar-li moviment a un ninot creat amb plastilina. A més, els participants es portaran a casa una xicoteta pel·lícula pròpia realitzada durant el taller.

Les persones interessades a participar en algun dels tallers poden inscriure's en info@skylinefest.es. Els dos primers tallers són gratuïts, mentre que el de Stop Motion té un cost de 7 euros.

A esta tercera edició de l'Skyline Benidorm Film Festival s'han presentat un total de 300 curtmetratges. Després de visualitzar totes les peces, els programadors del certamen han triat els 25 curtmetratges que competiran en les tres categories a concurs: Millor Documental, Ficció Nacional i Curtmetratges Valencians. A més del pagament per selecció de 200 euros, el festival entregarà quatre premis: el de millor curtmetratge, que rebrà 550 euros; i tres premis de 350 euros per al millor curt valencià, el millor documental i per al millor guió. També hi ha un premi per al millor curt fet per estudiants: un bo de distribució a càrrec de la plataforma Movibeta, que els permetrà enviar el seu treball a festivals nacionals i internacionals