L'Ajuntament mostra el seu suport al Club Bàsquet Benidorm després del seu reingrés en la Lliga EBA

0
0
L'Ajuntament mostra el seu suport al Club Bàsquet Benidorm després del seu reingrés en la Lliga EBA
L'Ajuntament mostra el seu suport al Club Bàsquet Benidorm després del seu reingrés en la Lliga EBA

L'Ajuntament de Benidorm ha manifestat el seu "més ferm i decidit suport al Club Bàsquet Benidorm" després de ser "readmés en la Lliga EBA per la Federació Espanyola de Bàsquet," competició en la qual ha participat durant els últims sis anys "per dret esportiu". Tal com es recull en el comunicat emés per l'Alcaldia, este club "exemplar" contribuïx "fermament no sols a mantenir i incrementar a Benidorm la passió pel noble esport del Bàsquet, sinó també a la formació en els valors inherents a la pràctica esportiva de la nostra infància i joventut". A més, l'entitat "promociona la ciutat i la principal destinació turística del mediterrani allà on es desplaça, posant igualment en valor l'hospitalitat que caracteritza a esta ciutat, quan rep la competició".

En el mateix comunicat, l'Alcaldia mostra també la seua confiança "en la restitució definitiva i amb fermesa de tots els drets esportius del club guanyats en les pistes".

Referent a això, cal recordar que el passat 10 de juliol la Comissió Delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet va comunicar al club Bàsquet Benidorm que no estava inscrit en la Lliga EBA per a la competició de 2019-2020, per un defecte en un document en la inscripció. L'entitat va recórrer esta decisió primer davant el Consell Superior d'Esports —que va declarar no ser competent—, i posteriorment davant la Justícia civil. Ara el jutge ha decretat "la suspensió cautelar de la decisió de la Comissió Delegada de la Federació i l'admissió del CB Benidorm". D'esta forma, la Federació va incloure a l'equip benidormer en la primera jornada de competició sense alterar el calendari de la mateixa —prèviament sortejat—, per la qual cosa el conjunt local ha descansat en l'arrencada de lliga del passat cap de setmana.

Des de la seua fundació en 1982, el Club ha sigut "un referent esportiu de la ciutat" i "una institució de profunda tradició" este àmbit, assenyala el comunicat. En l'actualitat, el Club Bàsquet Benidorm manté 18 equips en competicions federades i té una estructura esportiva amb més de 230 xiquets, xiquetes, jóvens i adults practicant bàsquet des de prebenjamins a sèniors. En les últimes temporades en la Lliga EBA, ha lluitat l'ascens a LEB Plata.