L'Ajuntament ha entregat ja prop de 1.500 targetes-moneder 'BenidormCard'

Estes targetes estan carregades amb 200 euros per a consumir en establiments locals i s'estan entregant a les persones beneficiàries de les ajudes a famílies enfront de la Covid-19
0
0
Aspecte de la plaça al migdia.
Aspecte de la plaça al migdia.

Demà culmina el repartiment amb els beneficiaris residents en les zones d'ús del codi postal 03501

L'Ajuntament de Benidorm ha entregat en una jornada i mitja prop de 1.500 targetes-moneder 'BenidormCard' entre les persones beneficiàries de les ajudes municipals a famílies enfront dels efectes de la Covid-19, segons ha informat l'alcalde, Toni Pérez. Esta targeta-moneder està carregada amb 200 euros per a consumir en establiments de Benidorm des del dijous 24 de desembre fins al 20 de gener. Per a esta iniciativa l'Ajuntament ha disposat 600.000 euros, que arribaran al sector productiu de la ciutat a través de les compres que realitzen els beneficiaris.

L'alcalde ha recordat que la 'Benidorm Card' és "una ajuda econòmica de caràcter extraordinari destinada a cobrir necessitats bàsiques en estes dates nadalenques, pal·liar situacions o estats de necessitat i protegir l'interés general de la ciutadania".

Segons les xifres traslladades per l'alcalde, "en la jornada d'ahir es van entregar un total de 1.015 targetes, mentre que entre les 09.00 i les 13.00 hores de hui s'han repartit prop de 470". El repartiment es mantindrà de manera ininterrompuda fins a les 17.00 hores i es reprendrà demà dimecres a les 09.00 hores, en este cas per a atendre els beneficiaris de les ajudes a família que residixen en les zones de la ciutat en les quals opera el codi postal 03501 i a les persones convocades en les dos jornades anteriors i que no van poder recollir-la en el dia que tenien assignat.

A este respecte, Toni Pérez ha informat que "per a ordenar el lliurament de les targetes habilitem tres dies diferents, cadascun d'ells corresponent a un codi postal". D'esta manera, "ahir va ser el torn dels residents als carrers de Benidorm englobades en el codi postal 03502, el bloc més nombrós; hui, el del 03503; mentre que demà tanquem el repartiment amb les persones beneficiàries de la zona del 03501".

L'alcalde ha explicat que "al llarg de la jornada d'ahir i davant el volum de persones que van acudir a recollir les seues targetes en la mateixa franja horària, dupliquem el nombre de llocs d'atenció. Encara que el nombre de persones convocades hui era inferior, hem decidit obrir amb els mateixos mitjans amb els quals va tancar la jornada d'ahir: sis llocs de lliurament i un seté d'atenció personalitzada". El lliurament de hui ha sigut molt més àgil i les persones que han acudit a la plaça sw Ses Majestats els Reis d'Espanya a primera hora a penes han hagut d'esperar per a recollir la seua 'Benidorm *Card'. Durant la resta de la jornada no s'han format cues.

Toni Pérez ha recalcat que "personal contractat en el marc del programa ECOVID està assegurant en tot moment el manteniment de la distància de seguretat entre les persones que esperen ser ateses, al mateix temps que subministren gel hidroalcohòlic a totes elles". També durant tota la jornada, hi haurà efectius de la Policia Local per a garantir el compliment de totes les mesures de seguretat higienicosanitàries.

Finalment, l'alcalde ha aclarit "totes les targetes es podran activar a partir del dijous, una vegada entregades a tots els beneficiaris perquè d'esta forma no hi haja discriminació entre els qui van recollir les seues targetes el dilluns i els qui ho facen demà dimecres".