L'Ajuntament fa una xarrada sobre agricultura ecològica

Els adjudicataris dels horts urbans reben consells sobre productes, plantació i usos de l'aigua
0
0
L'Ajuntament fa una xarrada sobre agricultura ecològica
L'Ajuntament fa una xarrada sobre agricultura ecològica

Els quaranta-sis beneficiaris particulars i les sis associacions adjudicatàries dels cinquanta-dos horts urbans habilitats al costat del centre 'Pepita Esperanza Llinares Llorca', en La Cala, estaven convocats ahir tard a la xarrada que sobre agricultura ecològica va impartir l'enginyer agrònom municipal Juan Miguel Calvo, que acompanyava al regidor d'Espai Públic i Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate.

En la xarrada se'ls van impartir consells per al millor desenvolupament dels horts urbans centrats en pràctiques culturals, dates i sistemes de plantació, espècies i cures, productes a aplicar, restriccions mediambientals i això eficaç de l'aigua.

Els horts urbans seran entregats als adjudicataris a mitjan pròxim mes de gener.

Com va explicar en el seu moment la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez, en la xarrada se'ls va exposar la filosofia dels horts urbans i les nocions fonamentals perquè el cultiu que realitzen en estes parcel·les s'assemble el màxim possible al tradicional de la zona, prevalent les qüestions de l'agricultura ecològica i per a l'autoconsum.

González de Zárate va afegir que s'ha instal·lat un sistema per a evitar les pèrdues d'aigua, i s'ha configurat un espai urbà amb zones d'ombra i sendes d'alber. Amb estos 52 nous horts, va assenyalar el regidor, Benidorm disposa ja de 74 parcel·les repartides entre La Cala i el carrer Itàlia.