La Junta de Govern aprova la licitació de la reurbanització integral d'Ametlla del Mar

Les obres del tram comprés entre avinguda del Mediterrani i Juan Fuster Zaragoza podrien començar al novembre
0
0
La Junta de Govern aprova la licitació de la reurbanització integral d'Ametlla del Mar
La Junta de Govern aprova la licitació de la reurbanització integral d'Ametlla del Mar

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat este matí la licitació del contracte d'obra de renovació integral de l'avinguda Ametlla del Mar, en el tram comprés entre l'avinguda Mediterrani i Juan Fuster Zaragoza. Les empreses interessades tenen ara de termini fins al 18 d'octubre per a presentar les seues propostes i es té la previsió de començar les obres en el mes de novembre, amb un termini d'execució de 6 mesos. El concurs és de procediment obert i l'import total pressupostat és d'1.155.523 euros, dels quals 450.000 estaran subvencionats per la Diputació Provincial a través del Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Servicis de Competència Municipal i de Millora de la Xarxa Viària Provincial.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha destacat que esta obra estava programada per a l'exercici de 2019 i així es va contemplar en els mateixos Pressupost Municipals, recordant que "en ocasió de la negociació d'aqueixos pressupostos i a proposta del grup Ciutadans, l'equip de govern ha treballat per a atendre el compromís d'anticipar estes obres fent-les coincidir en la mesura del possible amb les obres de remodelació de l'avinguda del Mediterrani en el seu tram inicial que, com tothom sap finalitza en l'avinguda d'Europa. Per tant —va afegir—, mantindrem obres en una part de Mediterrani, la que limita amb els carrers Ferreries, Pont, plaça de la Hispanitat, fins a avinguda d'Europa, i d'altra banda, comencem actuar en l'avinguda de l'Ametlla del Mar, des de passeig de Llevant fins a Juan Fuster Zaragoza".

Les obres ara licitades comprenen una reurbanització integral en aqueix tram de l'Avinguda, incloent-hi el canvi de pavimentació, ampliació de voreres, senyalització, enllumenat públic, arbrat, etcètera, i es posarà l'accent principalment en la renovació de les infraestructures hídriques i la millora de la xarxa de pluvials. També comprén la creació d'un carril bici en el centre de la calçada, similar al de l'Avinguda Jaume I. L'Ametlla de Mar, es veu per tant també beneficiada per la implementació del denominat anell ciclista.

Les ofertes que puguen fer les empreses no seran a la baixa, sinó que es destinaran a introduir millores com el col·lector de pluvials en l'avinguda Juan Fuster Zaragoza, i que permetrà que tota l'aigua que s'embassa en Ametlla del Mar i en els seus vials adjacents, quan hi ha pluges torrencials, es derive a través d'un nou col·lector que es farà en Juan Fuster Zaragoza. L'altra millora que es contempla en els plecs consistirà a realitzar la mateixa secció tipus en el tram comprés des de l'avinguda Juan Fuster Saragossa fins a l'avinguda Zamora on, a més, està previst construir una rotonda.

L'anunci del concurs de licitació del contracte d'esta obra ja ha sigut publicat este mateix matí en el Perfil de Contractant de la pàgina web municipal, on els interessats poden recaptar més informació en l'enllaç http://benidorm.org/es/perfil-contratante