CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

11:43 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvols alts

SO 35km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El dimecres comencen les obres per a rehabilitar i millorar l'accessibilitat del Nucli Antic

03 octubre 2016
El miércoles comienzan las obras para rehabilitar y mejorar la accesibilidad del Casco Antiguo

El projecte inclou la renovació de la plaça de la Constitució i l'eliminació de barreres arquitectòniques en El Castell

De Zárate anuncia que "els treballs pretenen deixar el barri en perfecte estat de revista abans de les Festes Majors Patronals"

La plaça de la Constitució i diferents vials del Nucli Antic de Benidorm experimentaran importants millores de rehabilitació segons ha anunciat este matí l'edil d'Obres i d'Escena Urbana, José Ramón González de Zárate "amb la intenció de deixar-ho en perfecte estat de revista -ha dit-, de cara a les pròximes Festes Majors Patronals". Està previst que les obres comencen dimecres que ve, dia 5, i l'objectiu final és donar un repàs general a la trama viària i a l'escena urbana en la qual es concentra el nombre més gran de persones i d'actes previstos en les Festes Majors Patronals que comencen el dissabte, 12 de novembre.

L'edil d'Obres ha explicat que la primera actuació se centrarà en la plaça de la Constitució, on està previst substituir el ferm de la calçada des de la confluència del carrer Albereda, Carmela Martínez i carrer Major, fins a l'encreuament del carrer Quatre Cantons amb el carrer Alacant. L'edil ha fet una crida als establiments i veïns de la plaça de la Constitució perquè durant els pròxims tres dies des de l'inici de les obres, acumulen el cartó en els seus locals fins a la nit atés que el servici de recollida solament es podrà realitzar al final de cada jornada a causa del desenvolupament dels treballs. També es repararà el paviment del carrer Carmela Martínez i les llambordes en la creu del carrer dels Quatre Cantons amb els carrers Santa Faç i Alacant.

Els treballs suposaran també una millora en l'accessibilitat de la plaça de la Constitució, atés que la calçada quedarà a la mateixa altura de les vorades de les voreres. La mesura suposarà una millora substancial i crearà un espai més adaptat en una zona que ja està contemplada com parcialment per a vianants, en tenir sol accés els vehicles de residents, els de transport públic o els de càrrega i descàrrega en determinats horaris. El projecte també contempla implantar una barana i un passamà en la mateixa Plaça i l'eliminació d'uns 20 pilons que seran substituïts per jardineres. Les obres s'intenta que causen les menors molèsties possibles i es realitzaran abans del "pont" d'octubre i entre setmana, en ser les dates de menor activitat de restauració en la zona.

Quan concloguen les tasques de rehabilitació de la Plaça, està previst que comencen els treballs de millora en la resta de vials, des del Passeig de la Carretera, fins al Castell, i González de Zárate va posar especial recalcament en què "es farà un repàs general a tota la infraestructura i mobiliari urbà que puga estar danyat o defectuós, ja siguen llambordes, rajoles, vorades, sots, etcètera". Va precisar que també es faran millores en l'accessibilitat a l'àrea del mirador del Castell dotant d'una rampa l'accés que hi ha per la plaça de la Senyoria.

Les obres compten amb tots els informes favorables dels diferents servicis tècnics i del Consell Assessor d'Escena Urbana en el qual estan representats tots els grups municipals de la Corporació, associacions sectorials i consell veïnal.

L'execució del projecte serà a càrrec de l'empresa Pavasal i es finançaran amb els 50.000 euros previstos en els Pressupostos Municipals per a la supressió del contenidor soterrat de la plaça de la Constitució, mesura que proposava una esmena del Grup Liberal, a la qual es va oposar el Grup Municipal Popular, i els diners del qual es destinaran ara a introduir millores i rehabilitar el Nucli Antic.

El projecte s'ha consensuat amb els establiments de la zona, fonamentalment d'hostaleria i restauració, així com amb els veïns del Nucli Antic. De Zárate ha recordat que tots els informes tècnics desaconsellaven l'eliminació del contenidor soterrat de la plaça de la Constitució i alertaven que de fer-ho haurien de posar-se al voltant de 20 o 30 contenidors de superfície amb la consegüent deterioració de la imatge en l'escena urbana. Les molèsties que el seu ús causava en determinades hores, han començat a resoldre's establint un horari estricte per a regular l'abocament de residus, així com la seua recollida per part dels servicis municipals.