El Boca del Calvari acull l'exposició de la figurinista Clara Bilbao, guanyadora de tres Goyas

La mostra és la primera de les activitats del Skyline Benidorm Film Festival i es podrà veure fins al 5 de maig
0
0
El Boca del Calvari acull l'exposició de la figurinista Clara Bilbao, guanyadora de tres Goyas
El Boca del Calvari acull l'exposició de la figurinista Clara Bilbao, guanyadora de tres Goyas

L'exposició ‘L'ombra de la llei. Vestuari cinematogràfic’, ha obert les seues portes en el Museu ‘Boca del Calvari’ de Benidorm exhibint part del treball de la figurinista Clara Bilbao dissenyat per al film del mateix nom. Clara Bilbao va obtindre el Premi Goya al millor vestuari de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya de 2019 per este treball i en 2012 i 2016, per ‘Ningú vol la nit’ (Isabel Coixet) i ‘Blackthron’ (Mateo Gil), respectivament. Esta és la primera de les activitats programades per la Regidoria de Cultura amb motiu del Skyline Benidorm Film Festival.

Amb un ‘Boca del Calvari’ pràcticament ple, l'exposició va obrir les seues portes en un acte en el qual han participat l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; la regidora de Cultura, Ana Pellicer; la directora del festival, Beatriz Hernández; i la comissària de l'exposició, Abigail Aguirre. Els assistents van poder gaudir d'una col·lecció que reuneix 27 conjunts de vestuari elaborats per Bilbao, que reflecteixen el moment plantejat en el film, la Barcelona dels primers anys vint, marcada pels continus enfrontaments de carrer entre pistolers, anarquistes i policia. El vestuari es presenta en tres blocs: policies, en la planta baixa del museu; obrers sindicalistes i anarquistes, a la dreta; i el món de l'espectacle del Music Hall, també en la zona inferior.

La comissària de l'exposició, Abigail Aguirre, compagina el seu treball de dissenyadora amb la labor docent. Imparteix classes de disseny de patronatge i accessoris en diverses universitats, també ha organitzat un bon nombre d'exposicions de moda i ha exposat la seua obra pictòrica en nombroses galeries de tota Europa. Aguirre ha dissenyat durant 25 anys per a signatures internacionals com Loewe, Jesús del Pou, Roberto Verino, Agatha Ruiz de la Prada, Bric’s Itàlia, Gucci, Moschino, Borbonese o Sissi Rossi.

L'exposició, que és la segona vegada que visita un museu, després del seu pas per Madrid, es podrà veure a Benidorm fins al 5 de maig. Al costat del vestuari, els visitants són rebuts per l'estatueta del pintor aragonés que dóna nom al premi cinematogràfic que els dóna la benvinguda a la seua arribada al ‘Boca del Calvari’.