CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

00:52 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Als de l'Hort de Colón i l'Ajuntament, demà se suma el de l'ACR 'La Barqueta'

El Benidorm dels tres pesebres

07 desembre 2019
El Benidorm de los tres belenes

Els pesebres de l'Hort de Colón i de l'Ajuntament de Benidorm ja es poden visitar, activitats estan emmarcades dins de la campanya BeniNadal, organitzada per la Regidoria de Festes.

A les 18.00 hores, enfront de les portes de l'Hort de Colón, i davant centenars de veïns i xiquets, molts xiquets, les reines Major i Infantil de les Festes Majors Patronals, Marina Carrillo i Paula Mayor, acompanyades per l'alcalde, Toni Pérez i el regidor de Festes, Jesús Carrobles, donaven l'ordre, conjuntament, de l'encesa de la il·luminació nadalenca als electricistes municipals. En l'acte han participat regidors dels diferents grups municipals, el diputat nacional, Agustín Almodóbar, i el nou president de la Comissió, Batiste Rostoll, entre altres representants de la societat benidormera.

Tot el carrer Tomás Ortuño es va il·luminar, al mateix temps que s'obrien les portes de la casa museu. Envoltats per la boira, l'ambient màgic del Nadal s'ensenyorix dels assistents. A la fi es podria vore el gran Betlem instal·lat en el recinte. Més de 200 peces d'artesania propietat de la reconeguda pessebrista Juana Moreno. Un Betlem Hebreu, que recull escenes costumistes de l'Israel històric, en el moment del naixement de Jesús.

La grandiositat del muntatge nadalenc, va agradar i molt al públic. No obstant això, Moreno ha assenyalat que encara podria haver sigut major "si haguérem pogut disposar de més espai". Bona part de les figures que al llarg dels anys ha cuidat la pessebrista no s'han pogut exposar per les dimensions del recinte. Això no obstant, no impedix al visitant gaudir del naixement, una de les millors col·leccions de la província d'Alacant que compta amb gran tradició i amb un Museu de Pessebres en la capital.

La visita a l'Hort de Colón no defrauda. Després de recórrer el Betlem de Juana Moreno, en la primera planta de l'edifici senyorial, es pot gaudir de l'exposició de 325 naixements, propietat de Francisco Llorens, 'Paco Rosera', que els ha cedits per a tal fi. Rosera també ha puntualitzat que "per falta d'espai he hagut de deixar a casa la meitat de la col·lecció", però s'ha mostrat entusiasmat per l'alegria que els visitants en contemplar la mostra. Hi ha naixements de tota mena i provinents de països de tot el món.

2.000 figures de Playmobil

A les 19.00 hores, en el vestíbul de l'Ajuntament de Benidorm, s'obria al públic el Betlem de l'Ajuntament, compost per més de 2.000 figures de Playmobil que ha necessitat més quatre dies intensos de muntatge.

El pesebre, realitzat per Sergio Mollá, imagina com seria Benidorm fa 2.000 anys. En ell podem veure un palau d'Herodes horitzontal que imita a l'edifici consistorial, o les piràmides d'Egipte, que recorden el parc temàtic Terra Mítica.

Una col•lecció pensada "perquè els xiquets s'ho passen bé", ha dit Mollá, i "perquè els pares gaudisquen trobant la similitud de les escenes costumistes amb el Benidorm de hui".

Betlem de la Barqueta

El Nadal a Benidorm no estaria completa sense el Betlem de La Barqueta. Este s'inaugurarà demà en els locals de l'associació a les 18.00 hores, al carrer Tomás Ortuño. Es tracta d'una col·lecció del voltant de 600 peces, algunes d'elles amb moviment, que des de 1980 forma part de la tradició nadalenca benidormera.