La Colònia Madrid amplia i millora la zona de mascotes amb un Benicán amb espai 'Agility'

La setmana pròxima es mantindrà una nova reunió amb veïns de l'Horta
0
0
La Colònia Madrid amplia i millora la zona de mascotes amb un Benicán amb espai 'Agility'
La Colònia Madrid amplia i millora la zona de mascotes amb un Benicán amb espai 'Agility'

Hui ha entrat en servici l'ampliació de la nova zona de mascotes situada al costat del Parc de Foietes a la qual s'ha incorporat un espai 'Agility', en el qual els cans poden realitzar exercicis en companyia dels seus amos. El nou Benicán, multiplica per quatre la superfície anterior i va ser una de les peticions que les associacions de veïns de la Colònia Madrid van presentar per als Pressupostos Participatius de 2020.

Els Pressupostos Participatius estan encara en fase de valoració no obstant això, des de l'equip de govern s'ha optat per realitzar l'actuació per a "sumar més a aqueix pressupost", ha dit la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, durant la reunió de treball que este matí ha tingut lloc en el barri, després de la qual s'ha realitzat un recorregut per les actuacions realitzades durant els últims mesos.

En la reunió han participat, a més de Pellicer, el regidor d'Obres, Espai Públic i Neteja Viària, José Ramón González de Zárate; els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario, i representants de les associacions veïnals.

"Tot el que ens demanen els veïns –ha dit González de Zárate– ho executem". El regidor ha detallat els treballs realitzats per brigades municipals i les empreses concessionàries. "Hem repassat tot el barri, arreglat pràcticament la seua totalitat els escocells i amb això hem guanyat en imatge, en escena urbana i en una cosa fonamental: accessibilitat". González de Zárate ha puntualitzat que gràcies "al marge que es guanya amb els escocells" es transformen voreres, a priori estretes, en "totalment accessibles".

Les labors realitzades des de l'Ajuntament han solucionat problemes com les rajoles soltes o les clivelles aparegudes en el Parc de Foietes, conseqüència de l'assentament del talús. Així mateix, s'ha realitzat la poda d'arbres, s'ha controlat la velocitat en les vies instal·lant reductors o s'ha construït una rampa provisional al costat de l'obra privada perquè els xiquets i veïns "puguen accedir als col·legis". Respecte a este espai, que, cal recordar, no és municipal, González de Zárate ha anunciat que s'ha negociat amb la propietat perquè "la confluència de tots els carrers de voltant siga accessible".

Carrer Polop

L'edil d'Obres, ha aprofitat la reunió per a anunciar el pròxim inici del projecte de remodelació del carrer Polop. "Ja estan adjudicades l'obra i la direcció", ha precisat. Esta és una actuació "complicada i reivindicada pels veïns" perquè la via no disposa "ni de pluvials, ni hi havia clavegueram" en la qual es canviaran totes les canonades d'aigua potable. Els treballs, ha recordat, seran costejats per l'Ajuntament i la Diputació d'Alacant.

Finalment, Ana Pellicer, ha remarcat la importància de les reunions periòdiques al costat de les associacions veïnals i el Consell Veïnal. En elles "es toquen i acaronen aqueixos xicotets detalls que fan ciutat" i ha anunciat que la setmana vinent es mantindrà una segona trobada en l'Horta on els veïns podran, una vegada més, realitzar noves aportacions "per a millorar l'escena urbana i millorar la ciutat".