La Biblioteca Central reactiva demà el servici de préstec de llibres mitjançant cita prèvia

Les instal·lacions es reobriran al públic el 25 de maig, amb les limitacions marcades pel Govern d'Espanya
0
0
Imatge d'arxiu de la Biblioteca Central.
Imatge d'arxiu de la Biblioteca Central.

Coincidint amb l'inici de la Fase 1 del pla de desescalada, la Biblioteca Central de Benidorm reactiva demà dilluns, dia 11, el servei de préstecs de llibres, que es realitzarà mitjançant cita prèvia, segons ha informat l'alcalde, Toni Pérez. A més, també es prestarà servici d'assessorament bibliogràfic a aquells estudiants que ho precisen.

D'esta manera, els usuaris podran sol·licitar una o diverses obres a través de WhatsApp (628 128 849), correu electrònic (biblioteca@benidorm.org) o telèfon (965 855 098), i una vegada localitzats els llibres sol·licitats se'ls citarà perquè puguen recollir-los a la biblioteca. L'assessorament bibliogràfic es realitzarà també a través d'estos canals.

Toni Pérez ha explicat que "per prevenció i seguretat sanitària, tal com marca l'Ordre SND/399/2020 dictada ahir pel Govern d'Espanya, les obres consultades o retornades pels usuaris es depositaran en un lloc apartat i separades entre si durant almenys catorze dies".

Pel que respecta a la reobertura al públic de la xarxa de biblioteques, l'alcalde ha assenyalat "es realitzarà de manera progressiva una vegada s'hagen adequat les instal·lacions per a garantir les mesures d'higiene i seguretat sanitària de treballadors i usuaris, i atenent sempre les directrius que establisca el Govern d'Espanya respecte a aforaments i ús de dependències i materials".

D'esta manera, està previst que la Biblioteca Central, situada en la Plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, òbriga al públic el dia 25 de maig en horari de 09.00 a 15.00 hores de dilluns a divendres; mentre que les biblioteques de Racó i Europea ho faran l'1 de juny amb horari de 09.00 a 14.00 hores.

Eixa reobertura estarà marcada per la reducció de l'aforament, que quedarà limitat a un terç. A més, els usuaris podran romandre en les instal·lacions de les biblioteques com a màxim una hora, temps en el qual podran fer ús dels servicis de devolució, préstec i lectura en sala. No obstant això, en un primer moment no estarà permés el lliure accés a la col·lecció, ni l'ús d'ordinadors i dels servicis de premsa i hemeroteca. A l'interior de les instal·lacions es respectarà el distanciament social i es col·locaran els elements de senyalització i seguretat necessaris.

Així mateix, l'alcalde ha avançat que "s'està treballant per a acostar a les famílies a través de les xarxes socials les activitats que habitualment es programen a la Biblioteca Central com a contacontes o tallers, perquè d'esta forma puguen gaudir d'esta oferta cultural des dels seus domicilis".