Benidorm venera a la Mare de Déu del Sofratge amb una missa en l'Aigüera

425 fidels participen en el primer acte religiós després de la suspensió de les Festes Majors Patronals 2020
0
0
Missa en honor a la Mare de Déu del Sofratge en l'Aigüera.
Missa en honor a la Mare de Déu del Sofratge en l'Aigüera.

Demà, a la mateixa hora, tindrà lloc un altre acte religiós dedicat a Sant Jaume, patró de Benidorm.

L'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera ha acollit este matí el primer dels dos actes religiosos que se celebraran a Benidorm després de la suspensió de les Festes Majors Patronals de 2020, a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Sense arribar a completar-se l'aforament previst, atesos els protocols dictats per les autoritats sanitàries, 430 persones han participat en la missa concelebrada pel bisbe de la diòcesi Oriola-Alacant, Jesús Murgui i el rector de l'Església de Sant Jaume i Santa Anna, Juan Antonio González, entre altres.

Entre els assistents, L'alcalde, Toni Pérez, i el regidor de Festes, Jesús Carrobles, acompanyats per la pràctica totalitat de la corporació municipal; el diputat nacional, Agustín Almodóbar; i l'autonòmic, Manuel Pérez Fenoll. Així mateix, han assistit les reines Major i Infantil de les Festes Majors Patronals, Paula Pérez i Sofía Fuster, flanquejades per les seues corts d'honor; i els presidents de la Comissió, i de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', Batiste Rostoll i Adrián Romero.

El de hui ha sigut un acte trist per la suspensió de les festes i per la crisi sanitària i econòmica que viu la societat. Durant l'homilia hi ha hagut paraules d'ànim a les persones que han patit la malaltia i de record als quals han perdut la vida per la tragèdia. "Vull fer un acte de fe –ha dit el bisbe– en la qualitat humana i el coratge de la nostra gent. Segur que eixirem, costarà, però segur que eixirem. Molt d'ànim".

Per part seua, Juan Antonio González ha agraït el suport rebut per l'Ajuntament per a la realització de l'acte. "En la parròquia no hauríem pogut", ha assenyalat i per "el magnífic escenari" preparat per a l'ocasió que ha permés la congregació dels fidels mantenint totes les mesures sanitàries exigides.

Després de l'eucaristia, el tradicional crit de "Visca la Mare de Déu del Sofratge i Visca Benidorm" repetit per tots els assistents ha posat punt final a la cerimònia. Demà dilluns, a les 11.30 tindrà lloc en el mateix escenari, el segon dels actes religiosos, dedicat al patró de la ciutat, Sant Jaume. Les portes s'obriran a partir de les 10.00 del matí, encara que la missa començarà a les 11.30.