Benidorm ultima actuacions de millora al voltant de la Creu

Compte ara amb mobiliari urbà, senyalització i nou il·luminat
0
0
Benidorm ultima actuacions de millora al voltant de la Creu
Benidorm ultima actuacions de millora al voltant de la Creu

Las actuaciones continuarán en la calle Sierra Dorada

Les obres d'adequació de l'entorn de la *Creu i els seus accessos estan pràcticament finalitzades. El mirador de la Creu, a 217 metres sobre el nivell de la mar, constituïx un dels llocs més emblemàtics de la ciutat; un mirador únic al Parc Natural de la Serra Gelada.

Des de l'Ajuntament de Benidorm, va destacar l'alcalde Toni Pérez, "s'estan desenvolupant en els últims mesos diverses actuacions per a reafirmar l'accessibilitat en un dels punts més visitats de la ciutat". L'objectiu és, va concretar l'alcalde, aconseguir "una ciutat amable, còmoda i accessible per a ser gaudida íntegrament".

Des de la Regidoria d'Espai Públic es finalitzen estos dies les actuacions en el mirador i els seus accessos. Les obres, va assenyalar l'alcalde, "han consistit en l'aportació d'una capa de pintura específica sobre 675 metres lineals de calçada i 1.350 metres quadrats de superfície, així com la instal·lació de tres bancs de granit, dos bancs berenador que se sumen al banc retolat amb l'eslògan #BenidormTeEspera". Al mateix temps, va indicar, "s'ha desenvolupat la senyalització en tots els trams i la instal·lació de vint-i-set fanals LED, des del control d'accessos en la rotonda del carrer Pequín, per a aconseguir una il·luminació que permeta gaudir del lloc més temps i en millors condicions".

La Creu, va recordar Pérez, "constituïx un dels punts emblemàtics de la ciutat i és la meta de passejos saludables i rutes d'activitat física que cada dia es realitzen des de diferents punts de Benidorm".

Des de setembre de 2020 no poden accedir vehicles particulars fins a la Creu i el tram final de pujada ha quedat habilitat únicament a vianants, la qual cosa permet gaudir d'un entone privilegiat i unes vistes úniques sobre el Mediterrani i la Badia de Benidorm.

Des de la Regidoria de Patrimoni Històric s'han instal·lat, al voltant de la Creu, dos opis amb un retall de la història del monument –en espanyol, valencià i anglés– il·lustrat amb imatges de la pujada i col·locació, en 1961, de la creu original.

La nova creu s'integra al Parc Natural de la Serra Gelada i els accessos al parc, des de la trama urbana de Benidorm, es desenvolupen a través de diversos carrers sobre les quals també es desenvolupen processos d'actuació.

Ja han finalitzat les obres de millora de l'accessibilitat en l'avinguda Alcalde Manuel Catalán Chana, que es van iniciar al desembre últim i que han permés que l'avinguda haja recobrat la seua funcionalitat i sentits de circulació. Les actuacions desenvolupades estaven incloses en el projecte de 'Millora de la seguretat viària i l'accessibilitat 2020' que comptava amb inversió d'1,7 milions d'euros.

Per a l'alcalde, Toni Pérez, estes actuacions "són molt importants perquè suposen el trànsit d'accés a llocs tan importants com el Parc Natural de la Serra Gelada i tan emblemàtics com La Creu".

En esta avinguda, va assenyalar l'alcalde, les actuacions han consistit "en la renovació i ampliació de les voreres que ara oferixen 1,95 metres d'amplària i vorada en rematada, que suposa seguretat i accessibilitat", adequant-les a la normativa. Al mateix temps, s'ha disposat nou sistema d'enllumenat "que oferix eficiència energètica i estalvi econòmic".

La pròxima actuació, va anunciar l'alcalde, es desenvoluparà sobre la continuació de l'avinguda, al carrer Sierra Dorada, que seguix el traçat en el principal accés al Parc Natural de Serra Gelada i a la Creu, amb "la construcció de voreres, que actualment només estan pintades en l'asfalt, i la dotació de nou il·luminat".