Benidorm suspén fins a 2021 la taxa de taules i cadires per a alleujar la situació de l'hostaleria

El govern porta a ple la modificació de l'ordenança
0
0
Benidorm suspén fins a 2021 la taxa de taules i cadires per a alleujar la situació de l'hostaleria
Benidorm suspén fins a 2021 la taxa de taules i cadires per a alleujar la situació de l'hostaleria

L'Ajuntament de Benidorm suspendrà definitivament el cobrament de la taxa per la instal·lació de taules i cadires corresponent al període comprés entre el 14 de març i el 31 de desembre, per a "alleujar la situació que està vivint el sector de l'hostaleria i la restauració a conseqüència de la crisi de la Covid-19, especialment després de les últimes mesures adoptades per les autoritats sanitàries que incidixen de manera especial sobre la seua activitat". Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha avançat que "l'equip de govern portarà al pròxim ple una moció per a modificar l'ordenança que regix esta taxa".

L'alcalde ha recordat que "el 23 de març, a penes nou dies després d'anunciar-se l'estat d'alarma, ja decretem suspendre la liquidació d'esta taxa fins que es permetera la reobertura dels establiments".

Des que es va reprendre l'activitat hostalera, ha explicat, "hem estat molt atents a com evolucionava la situació i en contacte permanent amb el sector. Coneixem la seua incertesa davant la conjuntura actual i futura, i també les dificultats per la qual estan travessant; i per això i a la vista dels últims esdeveniments hem decidit suspendre el cobrament d'esta taxa des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma i fins a final d'any".

Toni Pérez ha recalcat que "des del minut un d'esta pandèmia, l'Ajuntament, en la mesura de les seues possibilitats i en el marc de les seues competències, ha tractat d'ajudar al sector i contribuir a la seua recuperació amb mesures com: flexibilitzar la disposició de les terrasses perquè els establiments pogueren garantir les distàncies de seguretat sense perdre taules, o convertir en zona de vianants alguns carrers per a guanyar espai per a les taules i cadires".

A més, "l'Ajuntament va oferir als establiments la desinfecció gratuïta de façanes i terrasses, opció a la qual es van acollir centenars d'ells". Ja en el pla econòmic, "s'han articulat ajudes municipals per a pal·liar les conseqüències econòmiques que la Covid-19 ha tingut i, en molts casos, continua tenint per a empreses, pimes i autònoms".

Per imperatiu legal, l'Ajuntament haurà de girar als establiments una liquidació proporcional pel període transcorregut entre l'1 de gener i l'entrada en vigor de l'estat d'alarma; un període en el qual van exercir la seua activitat amb normalitat.