Benidorm reprén la desinfecció d'accessos i façanes d'establiments comercials i d'hostaleria i servicis

Des de hui es redobla també la desinfecció de dependències municipals
0
0
Benidorm reprén la desinfecció d'accessos i façanes d'establiments comercials i d'hostaleria i servicis
Benidorm reprén la desinfecció d'accessos i façanes d'establiments comercials i d'hostaleria i servicis

L'Ajuntament rep una subvenció de 267.000 euros per les mesures adoptades per a fer costat al comerç enfront dels efectes de la Covid-19

L'Ajuntament de Benidorm, represa l'1 de febrer la desinfecció dels accessos i façanes dels establiments comercials, d'hostaleria i servicis de la ciutat, segons ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, que ha recordat que este servici "no és nou, ja que ja l'implementem durant la primera ona de la pandèmia". L'alcalde ha assenyalat que este servici s'unix a "les tasquesde desinfecció d'espais públics" que es va prestant de manera ininterrompuda "des de març", així com al servici especial desinfecció en la via pública i al d'accessos i zones comunes d'edificis i comunitats, que començarà a funcionar en els pròxims dies i per al qual ja s'han rebut més d'un centenar de sol·licituds.

L'alcalde ha indicat que este servici de desinfecció d'establiments s'inicia el dia 1, sabent que, sobre la base de "les imposicions de l'últim decret de la Generalitat Valenciana, els bars, restaurants i cafeteries "podran reprendre la seua activitat a partir de les 00.00 hores del 4 de febrer".

A diferència del servici dissenyat per a les comunitats, el d'establiments no requerix sol·licitud prèvia, ja que la desinfecció "es realitza en l'exterior dels locals, des de la via pública". No obstant això, per a qualsevol dubte o informació es pot contactar amb la Regidoria en el correu limpiezaviaria@benidorm.org o el telèfon 966815498.

Este servici es prestarà en horari de 14.00 a 20.00 hores amb el suport d'un vehicle hidronetejadora i una brigada de quatre operaris en total.

Toni Pérez ha informat que "des de hui també redoblem esforços i recursos en la desinfecció dels servicis i dependències municipals", en les quals en les pròximes dates es preveu "una major afluència de persones" amb motiu del tràmit de diverses ajudes o servicis municipals.

L'alcalde ha manifestat que al llarg de la pandèmia "la planificació" de mesures per part de l'Ajuntament enfront de la Covid-19 en matèria de desinfecció "han tingut l'enhorabona de la ciutadania" i "també d'altres administracions públiques". De fet, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit a l'Ajuntament una subvenció de 267.822,92 euros per a compensar part del cost de les mesures adoptades i dutes a terme pel Consistori per a fer costat al teixit comercial i artesanal durant la pandèmia, i més concretament les vinculades a desinfecció d'establiments o adaptació de mercats i mercats ambulants.

Toni Pérez ha afirmat que "l'Ajuntament de Benidorm ha fet bé els deures, ja que va presentar un projecte que recollia les mesures implementades, per import de prop de 300.000 euros, havent resolt la Conselleria subvencionar el 90% d'eixa quantia".

Finalment, ha desgranat que segons els informes de l'àrea d'Enginyeria, el 65% dels recursos destinats a desinfecció en els primers mesos de la pandèmia van ser per a tasques en espais públics, accessos a centres de salut i establiments sanitaris, centres socials, centres d'atenció a majors, servicis essencials, parcs i passejos, parades d'autobús i entrades i eixides dels centres educatius. Un 15% es va invertir en desinfecció de comunitats; i el 20% restant, en actuacions en accessos, terrasses i façanes d'establiments comercials.