Benidorm reconeixerà el 9 d'octubre al professor Francisco Amillo amb la distinció cultural ciutat de Benidorm

0
0
Benidorm reconeixerà el 9 d'octubre al professor Francisco Amillo amb la distinció cultural ciutat de Benidorm
Benidorm reconeixerà el 9 d'octubre al professor Francisco Amillo amb la distinció cultural ciutat de Benidorm

Els membres de la Comissió que des de fa anys s'encarrega de proposar a l'entitat o persona que ha de ser reconeguda amb la 'Distinció Cultura Ciutat de Benidorm' han valorat que este guardó siga en este 2016 per al professor i historiador Francisco Amillo

Esta Comissió es va reunir divendres passat i està integrada per les institucions i particulars que en edicions anteriors han sigut mereixedores d'esta distinció. En esta ocasió a la trobada van assistir els filòlegs Rafael Alemany i Pasqual Almiñana; el director Rafael Doménech; el pintor Miguel Ribes Sogorb; el músic Rafael Doménech; el president de la ACR La Barqueta, Francisco Llorens; Joan Fuster en representació de la Taula de Bon Profit; Ginés Alvarado per part de la Unió Musical; Bartolomé Teuler i Josep Cano per la Societat Musical L'Illa; Sergio Jimena en nom de la Colla de Xirimiters de la Marina; el director del CEIP Ausiàs March, Manuel Pou; Toni Calvo del Club de Pilota Benidorm; i Jaume Antón, home molt vinculat als moviments culturals de Benidorm.

Prèviament a esta reunió, la Comissió va mantenir una breu trobada amb l'alcalde, Toni Pérez, a qui posteriorment van traslladar la seua proposta perquè Francisco Amillo reba la 'Distinció Cultural Ciutat de Benidorm' el pròxim 9 d'octubre, durant la celebració de l'acte institucional del dia de la Comunitat Valenciana. Una proposta que ara haurà de confirmar el ple de la corporació.

Amb esta proposta, la Comissió vol reconéixer la trajectòria i contribució de Francisco Amillo a l'estudi i divulgació de la història de Benidorm. Amillo ha desenvolupat bona part de la seua carrera docent en els instituts d'Ensenyament Secundari de la ciutat, sent director de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza. Fruit de la seua labor d'estudi i recopilació va publicar fa uns anys l'obra 'Historia de Benidorm, dels orígens a 1960', en la qual fa un recorregut pels primers assentaments i la fundació del municipi fins al 'boom' turístic de mitjan segle passat. Autor de diversos estudis i publicacions, ha col·laborat en diversos projectes vinculats amb la història de la ciutat.