CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

13:55 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Intervals de núvols

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

35%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El sistema permet il·luminar l'enclavament en diverses tonalitats, la qual cosa servirà a més per a sumar-se a la commemoració d'efemèrides

Benidorm realça el seu Castell amb il·luminació ornamental

01 juliol 2020
Benidorm realza su Castell con iluminación ornamental

La intervenció arqueològica per a la recuperació i reivindicació del Castell s'ha completat amb la instal·lació d'il·luminació ornamental que servirà per a realçar la importància d'este conjunt històric, un dels enclavaments més icònics i fotografiats de Benidorm. La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha explicat que "donada la singularitat de l'enclavament i el valor històric i monumental de les muralles del Castell, en la planificació del projecte arqueològic vam veure convenient remarcar-les instal·lant este tipus d'il·luminació, que incidix en la plaça i en el vessant de Ponent de la punta del Canfali i que potencia la bellesa de tot l'entorn".

Pellicer ha informat que "la ubicació dels 23 punts de llum s'ha determinat sobre la base d'un estudi luminotècnic en la qual s'ha tingut en compte la geologia de la punta del Canfali i el component arqueològic". A partir d'estes consideracions i amb la supervisió dels tècnics municipals, "s'han instal·lat els projectors en els punts clau per a remarcar els buits, restes arqueològiques o roques més interessants i significatives". A més, "en estar dotats de tecnologia LED el consum és molt menor, redundant en l'eficiència energètica".

L'alcalde, Toni Pérez, ha detallat que "estos punts permeten projectar la llum en diversos colors, una singularitat que ens permetrà emmotlar la varietat cromàtica a les circumstàncies de cada moment, i fins i tot il·luminar el nostre Castell en un color determinat coincidint amb efemèrides destacades". D'esta manera, "la ciutat de Benidorm podrà, des d'un dels seus punts més emblemàtics, mostrar el seu suport a causes solidàries, socials o d'una altra índole; o sumar-se a la celebració dels dies més importants del calendari mundial, nacional, autonòmic o local".

De fet, i una vegada realitzades ahir les últimes proves, esta nit es Castell lluirà amb els colors de la bandera d'Espanya en "homenatge als sanitaris que continuen deixant-se la pell en una lluita diària contra la Covid-19, i també en senyal de solidaritat amb les víctimes, les seues famílies i en suport a les persones que continuen enfrontant-se a la malaltia i als quals desitgem la més ràpida recuperació".

Panells explicatius

La instal·lació de la il·luminació artística i monumental completa la intervenció arqueològica as Castell, que ha permés aflorar les restes de la fortificació que es va alçar sobre la Punta Canfali i que es remunta a la segona dècada del segle XIV. Unes restes que són ara molt més accessibles gràcies als huit panells explicatius que recullen els detalls de la construcció i l'activitat dels seus pobladors; i que des d'una perspectiva pedagògica donen major visibilitat a les restes arqueològiques.