Benidorm prepara un ampli programa d'actes per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana

0
0
Benidorm prepara un ampli programa d'actes per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana
Benidorm prepara un ampli programa d'actes per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana

Bàrbara Alemany Barceló rebrà la Distinció Cultural Benidorm 2017 en el ple institucional que tindrà lloc en la plaça del Castell

El Parc de Foietes acollirà el nomenament de l'Avinguda 9 d'Octubre, al costat de concerts, cercaviles, mercat de productes tradicionals i teatre

Benidorm celebrarà el 9 d'Octubre amb la programació més àmplia organitzada fins hui per l'Ajuntament de Benidorm i la Comissió de Festes Majors Patronals, segons ha posat este matí de relleu l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, durant la presentació dels actes preparats per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. L'alcalde ha explicat els detalls d'eixa programació al costat dels regidors de Cultura i Festes, Ana Pellicer i Jesús Carrobles, respectivament, i el president de la Comissió, Antonio Vicente Fuster.

L'alcalde va subratllar que l'Ajuntament havia incrementat la programació institucional prevista respecte a la d'anys anteriors, i es concentraran al llarg del cap de setmana vinent culminant dilluns que ve, celebració del Dia de la Comunitat Valenciana.

Els actes començaran el divendres dia 6, a les 20 hores amb el nomenament de l'avinguda "9 d'Octubre", aprovada en l'última sessió plenària, acte al qual l'alcalde va convidar a tota la ciutadania que vulga assistir. L'acte tindrà lloc en el Parc de Foietes i una vegada descoberta la placa amb el nom de la nova avinguda, la comitiva oficial baixarà a l'auditori del Parc de Foietes per a assistir al concert que oferirà la Societat Musical "La Nova" de Benidorm, agrupació musical que té la seua escola i seu en el barri de Foietes on va nàixer.

El 7 d'octubre, a les 11 del matí es procedirà a la inauguració del Mercat tradicional de la Comissió de Festes Majors Patronals en el carrer Martínez Alejos i carrer Gambo. El dia 8, diumenge, serà el torn de la Societat Musical "L'Illa de Benidorm" que oferirà un concert en el carrer Gambo que començarà a les 6 de la vesprada i a continuació se celebrarà un passacarrer amb animació a càrrec de l'Associació Cultural l'*Esportí.

El Dia de la Comunitat Valenciana, 9 d'octubre, s'iniciarà a les 11 del matí amb la celebració del Ple Institucional en la plaça del Castell, en el qual es farà lliurament de la Distinció Cultural Benidorm 2017 a Bàrbara Alemany Barceló. "Un premi -va dir l'alcalde-, més que merescut i que ve a reconéixer la seua trajectòria i contribució a la llengua, a la cultura i a les tradicions del poble de Benidorm i del poble valencià". En este acte serà la Unió Musical de Benidorm l'encarregada d'interpretar l'himne d'Espanya durant la hissada de banderes, i els de Benidorm i de la Comunitat Valenciana a la conclusió de l'acte. Enguany, per primera vegada, es repartirà entre els assistents uns fullets impresos amb la lletra de tots dos himnes. Seguidament es realitzarà la visita oficial a la Fira Tradicional del 9 d'Octubre, on les Reines i les Dames d'Honor ballaran el tradicional 'Peuet'. La programació conclourà a la vesprada, a les 18.00 hores, en el carrer Gambo, amb la interpretació de l'obra "La Conquesta de València l'any 1238", a càrrec d'alumnes del CEIP "Ausiàs March" de Benidorm.

Antonio Vicente Fuster, va precisar al seu torn que la Fira Tradicional del 9 d'Octubre, estarà formada per més de 30 parades, totes amb productes típics de la Comunitat Valenciana i en la qual es podran trobar des d'embotits de Tàrbena, a xocolates de La Vila Joiosa, o ceràmica de Polop de la Marina. La Fira disposarà d'una barra a preus populars en la qual també s'oferiran plats de la gastronomia tradicional.