CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

08:31 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm obri este dissabte els horts urbans ecològics i el nou parc dels Tolls

05 abril 2017
Benidorm abre este sábado los huertos urbanos ecológicos y el nuevo parque de Els Tolls

El mateix dia se sortejarà entre els adjudicataris el repartiment de les parcel·les, que es podran conrear a partir del dilluns

Ajuntament i veïns pintaran com a carril bici un tram del carrer Itàlia que estrenarà la Unió Ciclista de Benidorm

Els horts urbans ecològics i el nou parc del carrer Itàlia, al barri dels Tolls, s'obriran al públic este dissabte, 8 d'abril, en una jornada lúdica i de convivència organitzada per l'Ajuntament i l'associació de veïns, i en la qual també col·labora la Unió Ciclista de Benidorm.

Este matí el regidor de Medi ambient, José Ramón González de Zárate; el president de l'Associació de Veïns dels Tolls, Juan Antonio Lizancos; i el tresorer de la Unió Ciclista de Benidorm, Manuel Martínez, han donat els detalls d'esta jornada, en la qual "es conjugarà el medi ambient, l'oci i l'esport" i en la qual s'aprofitarà per a "sortejar el repartiment de les 22 parcel·les entre els adjudicataris d'estos horts".

De Zárate ha indicat que els adjudicataris podran "este mateix dilluns", 10 d'abril, "començar a llaurar i plantar" en els horts, i ha recordat que l'Ajuntament els ha facilitat l'ús dels servicis i un xicotet magatzem del recinte firal, en el qual podran guardar totes les seues eines.

La jornada lúdica de dissabte començarà sobre el migdia, hora aproximada en què s'espera l'arribada al carrer Itàlia de dos grups de ciclistes que hauran partit de Ponent i Llevant respectivament. Tot seguit, segons ha indicat el regidor, "els veïns i personal de l'empresa concessionària senyalitzaran com a carril bici, sobre la base de l'ordenança de Mobilitat, el tram del carrer Itàlia comprés entre les avingudes Portugal i Andalusia".

Al voltant de les 13.00 hores s'obrirà el parc en el qual estan integrats els horts, i en el disseny dels quals s'han tingut en compte "les opinions de xiquets i majors" que "han participat molt activament", segons ha detallat Lizancos. Ja a la vesprada, hi ha programats jocs tradicionals per a xiquets i una gimcana amb bicicleta pel barri amb l'escola de la Unió Ciclista.

El president de l'associació de veïns ha destacat que este espai format pels horts i el parc és "un lloc d'oci intergeneracional", i ha avançat que la zona verda s'ampliarà en un futur amb pistes de petanca, zones de 'workout' i elements bio saludables.

El representant de la Unió Ciclista, per la seua banda, ha avançat que espera "una alta participació" dels associats a l'entitat, i ha mostrat el seu suport a "la promoció de les vies ciclistes", de les quals ha assegurat que "milloraran el turisme de bicicleta" i que progressivament col·locaran Benidorm al nivell d'altres ciutats europees.

De Zárate ha coincidit amb Lizancos en assenyalar el doble vessant d'esta iniciativa desenvolupada a Els Tolls –medi ambiental, amb la creació dels primers horts urbans; i participativa-, i ha fet "una crida" a la resta d'associacions de veïns per a "estendre açò a molts altres barris". L'edil ha mostrat l'absoluta predisposició de l'Ajuntament "a treballar mà a mà" amb les associacions per a "desenvolupar projectes importants com este, que milloren moltíssim la imatge i l'escena urbana dels barris".