Benidorm invertirà més de 2 milions en la remodelació de la Via Emilio Ortuño

Una quarta actuació en pluvials desviarà l'aigua que acabava en 'Corba del Number One' al barranc de l'Aigüera
0
0
Benidorm invertirà més de 2 milions en la remodelació de la Via Emilio Ortuño
Benidorm invertirà més de 2 milions en la remodelació de la Via Emilio Ortuño

L'Ajuntament demana al Govern una solució a l'abandó de la Casa de Peons Caminers.

Els regidors de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, i d'Obres, José Ramón González de Zárate, han mantingut este dimecres una reunió de treball amb l'Associació de Veïns de Ciutat Jardí-Saladar, en la qual també han participat els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario.

Els veïns han plantejat als seus representants públics la necessitat de realitzar millores, especialment en l'espai urbà, en un barri en el qual confluïxen vies tan importants com Emilio Ortuño, Alfonso Puchades, Esperanto o la coneguda com a 'Corba del Number One'. Els edils i representants veïnals han recorregut el barri per a assenyalar alguns punts que requerixen la intervenció ràpida dels servicis tècnics municipals i també han concretat actuacions que es realitzaran en la zona abans que acabe l'any.

"Fins al 31 de desembre —ha dit González de Zárate— hi ha diversos projectes en licitació, com l'asfaltat i reforma de l'escena urbana del carrer Hivern i voltants". El regidor ha precisat que, dins del Pla d'Accessibilitat Universal, s'ha finalitzat la instal·lació d'orelleres en la confluència d'Alfonso Puchades amb Fluixà "i encara apostarem sis o set més per tot el barri". Així mateix, des dels servicis tècnics s'estan "remodelant amb cautxú els escocells i reparant desperfectes en l'arbratge d'Alfonso Puchades".

Els representants veïnals també han instat a l'Ajuntament perquè entre en vigor al més prompte possible l'Ordenança de Mobilitat que solucionarà una de les queixes apuntades pels veïns, el trànsit de patins per zones que, han subratllat, haurien de ser per als vianants.

Remodelació de la Via Emilio Ortuño

En la trobada amb els veïns, el regidor d'Obres ha anunciat la remodelació de la Via Emilio Ortuño íntegrament. Un "projecte emblemàtic per al barri" del qual ja s'ha realitzat el projecte "que està valorat en més de dos milions d'euros". "Per a mitjans de 2020 —ha aclarit González de Zárate— podrem licitar-ho i iniciar l'obra" que, no obstant això, haurà d'esperar que finalitzen les de l'avinguda del Mediterrani i Esperanto per a evitar "la congestió del trànsit" i "facilitar el pas de vianants".

Amb l'obra d'Emilio Ortuño es pretén "llevar cabal de pluvials a la 'Corba del Number One' —ha indicat González de Zárate— on ja portem tres actuacions, esta serà la quarta". D'esta manera, es podrà redirigir tot l'excés d'aigües provinent del barri dels Tolls i del carrer Andalusia per a desviar-lo pel carrer Fluixà a Emilio Ortuño "fins al barranc de l'Aigüera". La Via d'Emilio Ortuño disposarà de voreres noves i servicis com enllumenat, pluvials, clavegueram o aigua potable, entre altres.

Queixes per l'abandó de la casa de peons caminers

L'associació Ciutat Jardí-Saladar també ha mostrat el seu malestar per la situació de descuit de l'antiga casa dels peons caminers, situada al final de la Via Emilio Ortuño. Abandó que ha sigut criticat pels veïns, davant el qual l'Ajuntament no pot fer res "perquè és propietat del Ministeri d'Hisenda", ha aclarit González de Zárate.

"Hem tingut problemes amb 'okupes' —ha precisat l'edil— i ens hem vist obligats a actuar a través de la Policia Local". El regidor ha fet una crida al Govern de la Nació per a "que mire per la ciutat de Benidorm", que busquen una solució al problema. "Que ens la cedisquen a l'Ajuntament, o que actuen ells, però no oblidant-se totalment d'un edifici sobre el qual no tenim cap possibilitat d'actuar".