CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

08:45 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En total, Educació destinarà prop de 170.000 euros a estes prestacions, que arriben almenys a 120 famílies

Benidorm injecta 50.000 euros 'extra' a les ajudes per a tractaments psicopedagògics

15 gener 2021
Benidorm injecta 50.000 euros 'extra' a les ajudes per a tractaments psicopedagògics...

L'Ajuntament de Benidorm injectarà prop de 50.000 euros 'extra' a les ajudes municipals per a tractaments psicopedagògics fins a aconseguir els quasi 170.000 euros. La regidora de l'àrea, Maite Moreno, ha assenyalat que "inicialment havíem reservat per a estes ajudes 120.000 euros, 10.000 euros més que l'any passat. No obstant això, a la vista de les peticions rebudes que reunien els requisits hem decidit ampliar els fons per a atendre a tota la població d'Educació Infantil, Primària i Secundària que requereix esta ajuda, dirigida a costejar part dels tractaments privats que este alumnat rep per a superar dificultats o trastorns d'aprenentatge o conducta".

Segons ha detallat Moreno, la Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat ja la resolució provisional d'estes ajudes, que recullen 120 beneficiaris i que ascendix a 154.407 euros. No obstant això, "en el període de reclamacions és possible que s'estimen una desena de sol·licituds denegades, per la qual cosa la quantia final concedida se situaria pràcticament en 167.500 euros".

L'edil ha indicat que "com ja avancem durant el debat i aprovació del pressupost municipal per a 2021, les partides de despesa social són ampliables i per tant este govern les augmentarà en funció de les necessitats per a, com en este cas, atendre la població que el precise". "No volem que, en una situació de crisi econòmica com l'actual, cap menor empadronat a Benidorm haja de renunciar als seus tractaments psicopedagògics, tan importants per al seu desenvolupament", ha afegit.

Moreno ha explicat que "l'import de les ajudes concedides oscil·la entre els 80 i els 230 euros mensuals per beneficiari, en funció del tractament o nombre de tractaments que reba el menor". Estes ajudes seran efectives per al període de febrer a desembre, tots dos mesos inclosos.

Els tractaments que es poden costejar amb estes ajudes són els orientats a superar dificultats de lectoescriptura o aprenentatge, a millorar el llenguatge oral, a tractar inadaptació escolar i trastorns de conducta; així com l'estimulació primerenca en els casos externs al servei d'Atenció precoç de l'Associació. A més, com a novetat, enguany també està prevista l'atenció a alumnat amb altes capacitats intel·lectuals.

Sobre la base de la resolució provisional de beneficiaris, el 45,5% de les ajudes concedides aniran a costejar tractaments d'aprenentatge; el 27,1%, a tractaments de llenguatge; el 15,8%, de conducta; i el 10,8%, a estimulació primerenca. L'edil ha recordat que "enguany per primera vegada hem inclòs també en estes ajudes els tractaments d'atenció a alumnat amb altes capacitats", que representen el 0,8% de les prestacions concedides.