CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

04:06 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde anuncia que en qüestió de dies s'habilitaran els primers 1,4 milions, que aniran íntegrament a Benestar Social

Benidorm destinarà 4 milions d'euros a ajudes directes a famílies, comerços, autònoms i pimes

03 abril 2020
Benidorm destinará 4 millones de euros a ayudas directas a familias, comercios, autónomos y pymes

L'Ajuntament de Benidorm destinarà 4 milions d'euros a "pal·liar la crisi social i econòmica" derivada "de la crisi sanitària de la COVID-19" a través d'"ajudes directes a les famílies i al teixit comercial i empresarial, fonamentalment autònoms i pimes". Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, en una roda de premsa en la qual en nom de la ciutat ha traslladat les seues condolences als familiars de les persones mortes a causa de l'epidèmia, al mateix temps que ha desitjat la ràpida recuperació de tots els afectats.

Segons ha explicat l'alcalde, estes ajudes estan dirigides "a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies" i a contribuir a la recuperació econòmica de "l'activitat comercial i empresarial, prestant especial atenció als autònoms i les pimes". Així mateix, ha incidit en què "estes mesures" que s'aniran concretant al llarg de la setmana vinent "se sumen a les que s'han anat adoptant des del 16 de març" per a alleujar la càrrega fiscal de famílies i empreses durant la crisi sanitària com: retardar el pagament dels ajornaments, fraccionaments, llicències i liquidacions emeses per l'Ajuntament; suspendre el cobrament dels rebuts per servicis municipals educatius i esportius; i no girar de moment al cobrament l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (ITVM) i de la taxa de fem.

Toni Pérez ha avançat que dels 4 milions d'euros anunciats, 1,4 milions són d'habilitació "pràcticament immediata" via decret d'Alcaldia i es "destinaran íntegrament a Benestar Social i a les famílies de Benidorm". Eixe import es correspon amb el 20% del superàvit de 2019 que el Govern d'Espanya permet als Ajuntaments destinar a implementar mesures vinculades a la crisi del coronavirus.

Els 2,6 milions d'euros restants, ha detallat, "se sostrauran del capítol 6 d'Inversions del pressupost municipal de 2020". En este punt, l'alcalde ha aclarit que "únicament es voran afectades les inversions previstes en la via pública, respectant-se per tant les vinculades a Benestar Social, Esports o Patrimoni Històric, entre altres àrees". Toni Pérez ha indicat que "estos 2,6 milions d'euros estan subjectes a una modificació pressupostària" que haurà de ser aprovada en ple.

Un ple que es vol convocar de manera telemàtica per a finals d'abril, si bé esta qüestió s'abordarà el dimarts en una Junta de Portaveus, en la qual també es donaran a conéixer les bases que regiran les primeres ajudes anunciades hui. Mancant que es concreten les bases, l'alcalde ha avançat que les mateixes "prestaran especial atenció a les famílies i persones afectades per un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació) o que hagen perdut definitivament el seu lloc de treball".

Així mateix, i a preguntes dels periodistes, Toni Pérez ha explicat que l'equip de govern "ha respost a totes les preguntes" vinculades a l'acció i gestió municipal de la crisi del coronavirus i altres formulades per l'oposició, a la qual s'informa personalment i puntualment cada dia de la situació de la ciutat i del contingut de la reunió que cada matí celebra el Comité d'Emergència Municipal. Sobre les propostes de caràcter econòmic traslladades pels grups de l'oposició, ha indicat que les mateixes "es veuen àmpliament superades amb les propostes realitzades i materialitzades pel govern local en el dia a dia des de l'inici de la crisi sanitària, als quals se sumen eixos 4 milions d'euros en ajudes anunciats hui".