Benidorm desbloqueja l'ordenança de publicitat i la implantació d'estacions de servici de diferents combustibles

El ple votarà a final de mes la modificació puntual número 20 del PGOU després d'acceptar part de les al·legacions presentades per Costes i Iberdrola
0
0
Benidorm desbloqueja l'ordenança de publicitat i la implantació d'estacions de servici de diferents combustibles
Benidorm desbloqueja l'ordenança de publicitat i la implantació d'estacions de servici de diferents combustibles

L'Ajuntament de Benidorm farà l'últim pas per a desbloquejar definitivament l'ordenança de publicitat i la lliure implantació d'estacions de servici de diferents combustibles a la ciutat, fonamentalment d'energies renovables.

Este divendres es dictaminarà en Comissió Informativa d'Urbanisme la proposta de l'edil de l'àrea, Lourdes Caselles, per a "que este mateix mes s'aprove en ple la modificació puntual número 20 del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que permetrà donar llum verda a l'ordenança de publicitat i ampliar els sòls aptes per a noves estacions de subministrament de carburant, i més concretament gasolineres, electrolineres i de subministrament de gas natural".

Caselles ha recordat que esta modificació es va aprovar inicialment a l'abril i durant el període d'exposició pública s'han rebut dos al·legacions per part del Servici Provincial de Costes i de l'empresa Iberdrola. En l'acord que es votarà el 25 de novembre en ple "el que fem és contemplar en part aqueixes al·legacions dins de l'articulat de les normes urbanístiques", que "s'ajusten a la realitat actual".

La titular d'Urbanisme ha indicat que en paral·lel a la tramitació de la modificació puntual del PGOU "s'ha estat treballant en la redacció de l'ordenança de publicitat, que en estos moments està molt avançada, i únicament a l'espera que s'aprove esta modificació per a poder sotmetre-la a la consideració del ple i a informació pública". Una ordenança, ha recalcat, que "contempla la inserció de publicitat en nous suports sorgits en els últims anys, com les pantalles 'leds' o altres instal·lacions, així com en les mitgeres dels edificis".

Pel que respecta a la implantació de noves estacions de servei, Caselles ha indicat que es declararan aptes per a acollir este tipus d'infraestructures els sectors terciaris, com l'APR-3 o el polígon industrial, mentre que "els passejos marítims quedaran lliures d'esta mena de subministraments", ja que volem "continuar potenciant la conversió en zona de vianants i la no presència de vehicles".

La regidora ha avançat que "la potenciació de l'ús de les energies renovables per al transport" es complementarà amb un Pla de Mobilitat Elèctrica Sostenible.