Benidorm completa la franja verda del carrer Itàlia paral·lela al TRAM amb una nova zona enjardinada

Este espai de 2.500 metres quadrats funcionarà en el futur com "reservori de fauna útil" per al control de plagues
0
0
Benidorm completa la franja verda del carrer Itàlia paral·lela al TRAM amb una nova zona enjardinada
Benidorm completa la franja verda del carrer Itàlia paral·lela al TRAM amb una nova zona enjardinada

L'Ajuntament de Benidorm ha completat la franja verda del carrer Itàlia que discorre en paral·lel a la via del TRAM amb la creació d'una nova zona enjardinada, d'uns 2.500 metres quadrats. El regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, i l'edil de Medi Ambient, Mónica Gómez, han explicat que en este espai s'ha conformat "un jardí mediterrani" amb palmeres i diferents espècies de tanques, concretament baladres —nerium oleander—, teucri blau —teucrium fructicans— i romaní —romer rostrata—.

L'ús d'espècies "permetrà que en un futur este espai servisca de reservori de fauna útil, permetent així controlar les plagues d'insectes que poden afectar altres plantes, concentrant en este punt el seu tractament". La configuració d'este espai "té tot el sentit, ja que en les proximitats d'esta parcel·la es troben els horts urbans, en els quals, sobre la base dels principis de l'agricultura ecològica i per a afavorir la fauna útil, no es permet la utilització de plaguicides".

De Zárate ha assenyalat que esta nova zona enjardinada "està totalment acabada" i "en breus dates" s'obrirà per a "el gaudi de la ciutadania", una vegada "consolidada la gespa i l'assentament de les terres".

L'edil d'Espai Urbà ha subratllat que esta zona era l'única que quedava arracada de condicionar "per a acabar la franja verda per als vianants i ciclista paral·lela al TRAM en el barri dels Tolls". De Zárate ha recordat que "en la passada legislatura vàrem començar amb el primer sector, el que enllaça amb la Colònia Madrid, fent apta per a la circulació de bicicletes la passarel·la i acompanyant l'actuació amb una xicoteta zona enjardinada". Posteriorment, "es van crear els horts ecològics, als quals es va afegir una zona infantil, i este mateix any es va disposar un jardí mediterrani amb elements bio saludables en la confluència del carrer Itàlia amb l'avinguda Andalusia". Fa escasses dates, es va crear a més "una zona de parc per a gossos al costat del recinte d'oci i esplai, i es va completar la canalització del tram final del barranc de l'Aigüera amb la col·locació d'alber".

Finalment, ha afegit que "esperem tindre d'ací a poc bones notícies de la Generalitat Valenciana, donant el vistiplau a la tramviarització, per a així poder fer estos jardins transversals amb l'altra part de la via".