CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

15:27 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm assigna per sorteig els horts urbans

23 març 2017
Benidorm asigna por sorteo los huertos urbanos

Els adjudicataris podran començar a treballar les seues parcel·les el 10 d'abril després de rebre una xarrada sobre agricultura ecològica

L'Ajuntament promourà un ús responsable de l'aigua

La Regidoria de Medi ambient ha assignat este matí en un sorteig públic els horts urbans situats al carrer Itàlia, al barri dels Tolls. El sorteig, obert a la ciutadania, s'ha realitzat en l'Ajuntament i en ell s'ha triat als 21 adjudicataris directes d'entre els 55 candidats que reunien els requisits exigits per la Regidoria. Estos 21 adjudicataris se sumen a l'Associació de Veïns dels Tolls, que disposarà també d'una parcel·la per al cultiu. En el mateix sorteig també s'ha escollit a nou suplents, que podran accedir a alguna de les parcel·les en cas de renúncia o incompliment d'algun dels adjudicataris.

El sorteig ha estat tutelat per una funcionària de l'àrea de Secretària i en ell han participat l'edil de Medi ambient, José Ramón González de Zárate, així com diversos regidors de la corporació.

El regidor de l'àrea ha explicat que els horts i el parc infantil i d'oci en el qual se situen s'inauguraran el dissabte 8 d'abril, i que "els adjudicataris podran començar a plantar i treballar la seua parcel·la el dilluns 10 d'abril". Prèviament, hauran d'assistir a alguna de les dos xarrades que oferirà l'enginyer agrònom de l'Ajuntament sobre el model i principis de l'agricultura ecològica. Unes xarrades que se celebraran el 4 d'abril en el Saló d'Actes de l'Ajuntament a les 12.00 i a les 17.00 hores, i que "estan obertes als adjudicataris però també a les persones que no han obtingut una parcel·la però que estiguen interessades a conéixer els detalls" de l'agricultura ecològica.

En els pròxims dies, els tècnics elaboraran un conveni que se signarà amb cadascun dels adjudicataris en què es regularà l'ús de l'aigua per al reg d'estos horts. De Zárate ha avançat "es posarà un comptador per a vore què consumix cada adjudicatari" però "no amb l'objectiu de cobrar sinó promoure un ús racional de l'aigua". Referent a açò, ha aclarit que es penalitzarà el consum excessiu d'aigua, mentre que els qui facen un ús responsable abonarà una quantia mínima.

El regidor ha afegit que els adjudicataris de les parcel·les podran fer ús de les condícies del proper recinte firal, així com de la caseta situada en este espai i en la qual podran guardar les eines que empren per al cultiu de la seua parcel·la.

Medi ambient obri ara un termini de 15 dies per a possibles reclamacions o al·legacions al procés d'adjudicació dels horts.

Noves fases d'horts ecològics

De Zárate ha recordat que estes 22 parcel·les constituïxen "una primera fase d'horts urbans". En principi, en el mateix carrer Itàlia hi ha espai per a crear altres 50 parcel·les, si bé en principi la idea és que les següents fases d'implantació es facen en el Racó de l'Oix i La Cala. En el cas de la Cala, i a petició de les associacions amb seu en el centre social Pepita Esperanza Puchades, s'està barrejant la seua construcció en els baixos d'estes dependències.