Benidorm aprova dos noves remeses d'ajudes a empreses i autònoms, i aconseguix ja els 650 expedients resolts

Fins hui s'han injectat 453.000 euros en el teixit productiu local
0
0
Benidorm aprueba dos nuevas remesas de ayudas a empresas y autónomos, y alcanza ya los 650 expedientes resueltos
Benidorm aprueba dos nuevas remesas de ayudas a empresas y autónomos, y alcanza ya los 650 expedientes resueltos

La Junta de Govern Local ha aprovat hui dos noves remeses de les ajudes municipals al comerç, empreses, pimes i autònoms enfront dels efectes de la Covid-19, la qual cosa eleva ja a 650 els expedients resolts per la comissió tècnica que s'encarrega d'avaluar les sol·licituds presentades. Concretament, s'han aprovat les remeses 10 i 11 per un import global de 77.750 euros –50.000 i 27.750 euros, respectivament–.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha indicat que “fins hui, amb 11 remeses resoltes, s'han injectat 453.000 euros en el teixit productiu local; una quantia que ha arribat a més de 500 establiments, empreses i professionals de Benidorm”. Gómez ha detallat que “prop del 80% de les peticions avaluades fins hui s'han resolt de manera favorable, en complir els sol·licitants amb els requisits fixats en les bases de les ajudes; mentre que la gran majoria de les quals s'han desestimat es deu al fet que l'empresa, professional o activitat no té el domicili fiscal a Benidorm, sinó en una altra localitat”.

L'edil ha informat que “les 9 remeses anteriors ja han sigut abonades als beneficiaris, mentre que les dos aprovades hui es faran efectives esta mateixa setmana”. Gómez ha recordat que “l'import de les ajudes oscil·la entre els 500 i els 1.000 euros en funció de l'afecció que el decret d'estat d'alarma va provocar sobre l'activitat”. D'esta manera, l'ajuda ascendix a 1.000 euros per als qui es van veure afectats pel tancament d'establiments; a 750 euros per als qui van vore reduïda la seua facturació en almenys un 40% entre el 14 de març i el 19 d'abril respecte a la mitjana dels sis mesos anteriors o el període d'alta de l'activitat; i a 500 euros per als sol·licitants que hagen sigut beneficiaris al seu torn de les ajudes municipals a les famílies.

Ajudes al comerç al detall

Gómez ha recordat que “a més d'esta línia, l'Ajuntament ha llançat unes noves ajudes dirigides al comerç local al detall per a minimitzar l'impacte de la Covid-19, que es financen a través d'una subvenció de 196.960 euros concedida per la Diputació Provincial d'Alacant. El termini per a sol·licitar estes noves ajudes s'ha ampliat i finalitza el pròxim 12 de novembre a les 23.59 hores. Inicialment, les ajudes preveuen un import màxim per establiment de 400 euros. No obstant això, si amb les sol·licituds aprovades no s'esgoten els 196.690 euros previstos, l'ajuda per establiment s'incrementarà en funció del nombre de beneficiaris.

Poden optar a estes ajudes les pimes i autònoms donats d'alta a data 14 de març en l'agrupació 65 de l'Impost d'activitats Econòmiques –excepte els grups 652 i 655, i els epígrafs 6532, 6534, 6535 i 6592-, que van suspendre la seua activitat a causa de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma o, en defecte d'això, que van veure reduïda la facturació de l'establiment dels mesos d'abril i maig almenys un 50% respecte al semestre natural anterior”.