Benestar Social obri el procés de participació ciutadana per al Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social

La ciutadania pot fer les seues aportacions emplenant fins al 15 de novembre el qüestionari en línia disponible en la web www.benidorm.org
0
0
Benestar Social obri el procés de participació ciutadana per al Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social
Benestar Social obri el procés de participació ciutadana per al Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social

Este pla arreplegarà les línies d'actuació per a lluitar contra la pobresa i l'exclusió

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Benidorm ha obert el procés de participació ciutadana previst per a la redacció del Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social (PMICS). Inclòs en el pla autonòmic del mateix nom, el PMICS arreplegarà una sèrie de línies estratègiques a impulsar i implantar des de l'administració local per a lluitar contra la pobresa i l'exclusió.

L'edil Benestar Social, Ángela Llorca, ha explicat que amb este procés de participació "volem que la ciutadania ens expose la seua visió sobre el tema i faça les aportacions que estime oportunes, emplenant un qüestionari en línia que des de hui està disponible en la web municipal www.benidorm.org". El qüestionari es troba en l'apartat específic 'Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social' habilitat dins de l'àrea de Benestar Social i pot emplenar-se fins al pròxim 15 de novembre.

Al llarg del qüestionari la ciutadania pot exposar quins consideren que són els problemes que es poden donar en el municipi en l'àmbit de la desigualtat i l'exclusió, els possibles col·lectius afectats o les zones on poden donar-se. El resultat d'aqueixos qüestionaris seran analitzats i tinguts en compte a l'hora d'elaborar el PMICS.

Llorca ha recordat que la redacció d'este document "es va iniciar el passat mes de setembre amb la recopilació i anàlisi de dades demogràfiques, econòmics i socials que ens permeten conéixer la realitat estadística que presenta la nostra ciutat, per a posteriorment completar aqueixa informació amb la qual ens aporten els diferents agents socials i amb el procés de participació ciutadana que ja hem habilitat". Posteriorment, s'han celebrat diverses reunions amb tècnics municipals, grups polítics de la corporació, associacions i entitats vinculades a l'atenció social com puguen ser Creu Roja i Càritas, i també aquelles organitzacions que representen a col·lectius específics com l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFA)".

El PMICS —subvencionat per la Conselleria— estarà llest al desembre, moment a partir del qual es crearà un Consell Municipal específic que s'encarregarà de proposar les accions a aplicar sobre la base de les línies estratègiques recollides en el document.