Aprovades les obres per a suprimir part del cablejat aeri del centre històric i millorar el subministrament elèctric

Els treballs començaran després de la celebració de les Festes Majors Patronals
0
0
Aprovades les obres per a suprimir part del cablejat aeri del centre històric i millorar el subministrament elèctric
Aprovades les obres per a suprimir part del cablejat aeri del centre històric i millorar el subministrament elèctric

L'Ajuntament de Benidorm realitzarà diverses obres de millora de l'entorn del centre històric relacionades amb el servici elèctric i amb un doble objectiu: millorar la potència i desdoblegar el subministrament per a evitar corts de llum en la zona i, d'altra banda, millorar l'estètica urbana suprimint el cablejat aeri d'alguns carrers. Les obres han sigut aprovades per la Comissió Informativa d'Urbanisme i Junta de Govern, però no començaran fins al cap de les Festes Majors Patronals, a celebrar del 10 al 14 de novembre, segons ha explicat el regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate.

L'edil ha explicat que "es tracta de no alterar els múltiples esdeveniments que es desenvolupen en el centre històric en aqueixes dates, però estes són unes millores que anàvem plantejant a Iberdrola des de fa temps per a posar fi als talls de llum que a voltes es produïen en la zona alta del barri. Açò d'una banda i, per un altre -ha afegit—, creiem que cal millorar l'estètica i la imatge d'alguns carrers soterrant el cablejat elèctric, eliminant així els cables aeris". Els treballs ja compten amb el permís de la Direcció de Patrimoni Històric de la Conselleria de Cultura en tractar-se d'una intervenció que afecta immobles i espais públics situats en conjunts històrics.

De Zárate ha recalcat que "per a nosaltres el Barri Antic és sagrat i prioritari i no podíem permetre, per exemple, que la façana de l'Església de Sant Jaume seguira tenint cablejat elèctric, el mateix que en l'encreuament de molts carrers de la zona. Volem eliminar aqueixa mala imatge que danya l'estètica urbana en uns carrers tan emblemàtics, i encara que de moment no podrem actuar en tots els carrers, si ho farem en els carrers Mal Pas, Santa Faç, carrer Major, plaça Sant Jaume i Església de Sant Jaume". La Regidoria d'Obres també ha sol·licitat a Iberdrola que en els carrers on s'actuarà en el soterrament de la xarxa, sobretot en el carrer Mal Pas i carrer Sant Faç, la reurbanització es faça amb el mateix estil i dinàmica que el carrer Major, és a dir, eliminant vorades i amb accessibilitat en tots dos costats del carrer.

A més d'açò, el projecte aprovat contempla que Iberdrola augmente la potència de l'energia que subministra a la zona i, al mateix temps, habilite una xarxa en anell perquè eixa part del barri puga continuar tenint servici elèctric encara que falle un repetidor.