Ambient mariner i de tradició en les festes en honor a la Verge del Carme de Benidorm

El diumenge, la imatge de l''Estrela dels Mars' navegarà en la badia per a ofrenar a la memòria dels caiguts en les aigües
0
0
Ambient mariner i de tradició en les festes en honor a la Verge del Carme de Benidorm
Ambient mariner i de tradició en les festes en honor a la Verge del Carme de Benidorm

A les 19.00, la Comissió de Festes de la Verge del Carme de Benidom s'ha congregat hui en el Passeig de Colón per a la tradicional 'recollida' de la seua Marinera d'Honor 2019, Laura Pasqual Llambrich. Concentració que ha estat amenitzada per la Colla de Xirimiters de la Marina i per la Banda de la Unió Musical.

En l'acte, els festers han estat acompanyats per la Primera Tinent d'Alcalde, Ana Pellicer; el regidor de Festes, Jesús Carrobles i membres de la corporació que han abrigallat a la Festa de la Verge del Carme i al seu president, Ginés Alvarado. També han participat el diputat nacional Agustín Almodóbar i representants de les entitats festeres locals, entre ells les reines de les Festes Majors Patronals, Marina Carrillo i Paula Mayor; el president de la Comissió, Roberto Carretero; i el de l'Associació de Penyes, Coli Pérez.

Més tard, a les 20.00 hores, ha tingut lloc la popular missa cantada per l'ACR 'La Barqueta' a l'Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna. Després de l'acte religiós, en la plaça de la Senyoria, Lorenzo Cervera ha llegit el Pregó de les Festes 2019. En la seua intervenció Cervera ha conjugat termes com a tradició i solidaritat que són –ha dit- "les arrels de les nostres festes".

Després del pregó, Ana Pellicer ha saludat als assistents i ha destacat la coincidència a Benidorm de dos "festivitats assenyalades, amb dos verges tan marineres" com la del Carme i la Mare de Déu del Sofratge, patrona de la ciutat.

Pellicer, en nom de tota la corporació municipal, s'ha sumat una vegada més "a la tradició marinera" tan present a la ciutat. "Un Benidorm marítim —ha subratllat— i, per tant, obert a tots; un Benidorm que en el mar i pel mar va guanyar fama i prestigi i que al Mediterrani va fonamentar el seu desenvolupament modern".

Programa d'actes

L'ambient mariner i festiu es respira ja a la ciutat. El dijous, 18 de juliol, en la Barraca de les festes, tindrà lloc el concurs internacional de 'playback'. El divendres 19, revetla popular a partir de les 20.00 en el Passeig de Color. El dissabte 19, a les 14.00 es degustaran paelles gegants per a tots els assistents (fins a fi d'existències); a les 20.00 hores se celebrarà l'Ofrena als Caiguts en la Mar en la plaça de la Senyoria; i a les 21.00, de nou, revetla en el Passeig de Colón.

L'acte central de les Festes en Honor de la Verge del Carme, la processó marina que recorre la Badia de Benidorm i l'ofrena en memòria als qui van perdre la seua vida en la mar, esperarà fins al diumenge, 21 de juliol. Els festers es concentraran a les 19.00 hores en el Passeig de Colón, d'allí es dirigiran al port per a embarcar. Després del recorregut marítim, Laura Pascual Llambrich recitarà el 'vers a la Verge' al Parc d'Elx. Posteriorment, la imatge de l''Estrela dels Mars' serà traslladada a la parròquia. Finalment, una mascletà en l'Avinguda Jaume I a càrrec de Pirotècnia Valenciana, acomiadarà la festa marinera per excel·lència de Benidorm fins a l'any pròxim.