Ajuntament i veïns de la Cala coordinen les actuacions per a millorar el barri

Arranca la segona ronda de contactes amb les associacions i el Consell Veïnal
0
0
Ajuntament i veïns de la Cala coordinen les actuacions per a millorar el barri
Ajuntament i veïns de la Cala coordinen les actuacions per a millorar el barri

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat hui la segona ronda de visites a barris al costat de les associacions de veïns i el Consell Veïnal. Els regidors de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; i Obres, Espai Públic i Neteja Viària, José Ramón González de Zárate; els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario; i representants del moviment veïnal han recorregut La Cala per a avaluar les actuacions realitzades sis mesos després d'iniciar el contacte.

La visita ha començat en la plaça de les Tendes, actuació que el Consell Veïnal va sol·licitar, a través dels Pressupostos Participatius de 2020. S'ha comprovat l'execució del projecte, avançat a l'aprovació definitiva. Una plaça en la qual els operaris treballen en la construcció d'una vorera "d'accessibilitat a l'Església, als locals de Càritas i a tota la plaça", ha assenyalat González de Zárate qui també ha precisat que s'implementarà amb "un asfaltat central imprés perquè el dia de demà puguem transformar-la en zona de vianants instal·lant bancs i jardineria perquè siga molt més amable per als veïns".

El recorregut ha continuat pel carrer Astúries on s'ha construït una orelleta i es treballa en la vorera que connectarà amb les actuacions realitzades amb anterioritat en la via que connecta amb Finestrat. Veïns i regidors han prosseguit el recorregut per l'aparcament que dóna servei a l'Extensió Administrativa i al Centre Social 'Pepa Esperanza', ara s'ha asfaltat. Finalment la visita s'ha traslladat a l'avinguda de la Vila Joiosa on s'han ampliat voreres i es procedirà a obrir, en el sentit d'entrada, el carrer Luis Prendes.

Després del recorregut, González de Zárate ha indicat que "tot el que ens han demanat les dos associacions de veïns del barri i el Consell Veïnal, en qüestió d'un mes estarà completament executat". A partir d'ací "començarem a estudiar altres actuacions en La Cala". L'edil ha precisat que s'actua "ara mateix" en la instal·lació de reductors del carrer Avilés i que quedaria en procés dos de les cinc escales que baixen a la platja. Una d'elles s'està impermeabilitzant abans de posar els passamans i en la segona, es tracta d'una obra privada en execució que quan finalitze es posarà en servici "a cost zero per a l'Ajuntament".

Per la seua banda, Ana Pellicer, ha puntualitzat que són actuacions que responen "a la necessitat que ens han fet arribar els veïns". La regidora de Participació Ciutadana ha recordat que els Pressupostos Participatius de 2020, gestionats des del Consell Veïnal, ascendixen a 500.000 euros, el 5% del Pressupost Municipal, no obstant això moltes "d'eixes peticions podran realitzar-se" al marge perquè es tracta "d'intervencions molt necessàries i majoritàriament votades" per cadascun dels membres del Consell Veïnal.