Jóvens de 5 instituts de Benidorm presenten demà el seu projecte 'Turisme d'Emocions' com una alternativa d'oci saludable

0
0
Jóvens de 5 instituts de Benidorm presenten demà el seu projecte 'Turisme d'Emocions' com una alternativa d'oci saludable

L'acte se celebrarà en el Saló de Plens i els jóvens pretenen trencar amb l'estereotip que unix 'joventut' i 'excessos'

Un centenar de joves d'entre 15 i 17 anys de 8 centres educatius de Benidorm, Dénia, Alcoi i Alacant han desenrotllat conjuntament un projecte pioner de 'Turisme d'Emocions', que presentaran a les autoritats de Benidorm demà dijous, 15 de juny, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

L'acte estarà presidit per l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i en ell estaran presents representants de les associacions empresarials i turístiques de la ciutat, així com col·lectius juvenils i mitjans de comunicació.

Els "LdV Positive Disrupters" proposen alternatives d'oci i turisme saludable per a lluitar contra les pràctiques desenfrenades d'una part de la joventut. Per a açò han elaborat diverses rutes d'emocions en la província d'Alacant que poden descarregar-se des d'una aplicació gratuïta en el mòbil, a més d'un decàleg d'intencions que volen compartir amb altres xics de la seua edat.

En el projecte, coordinat pel Col·legi Internacional Lope de Vega de Benidorm, participen a més els instituts de Benidorm Mediterrània, Almadrava, Beatriu Fajardo de Mendoza i Bernat de Sarrià; així com els instituts Andreu Sempere d'Alcoi, Historiador Chabás de Dénia i Sant Agustí d'Alacant.

Oci i turisme saludable

La iniciativa, que compta amb el suport de jóvens de molts altres centres educatius de la província, l'abanderen jóvens disruptius que no es conformen amb la realitat que es mostra d'ells. Plantegen una altra forma de viure l'oci de la seua edat, allunyant-se dels excessos i el desenfrenament, i proposen alternatives d'oci i turisme sans, alineats amb els llocs més emblemàtics de Benidorm i la Costa Blanca. Ho fan, a més, coincidint amb l'Any Internacional del Turisme Sostenible promulgat per la UNESCO i, per a dur-ho a terme, demanen la implicació de les administracions públiques competents en les àrees de Turisme i Educació.

Demà, a Benidorm, estos jóvens faran públic el mapa d'emocions que junts han elaborat en l'aplicació Geo Aumentaty, i les rutes de la qual poden descarregar-se des del mòbil. En total han creat quatre rutes amb més de 80 punts emblemàtics de Benidorm, Alcoi, Dénia, Alacant i les seues respectives comarques, que els alumnes han geolocalitzat. L'originalitat d'este mapa és que en cadascun d'eixos punts no solament han explicat la rellevància històrica, cultural o mediambiental ni la seua bellesa, sinó que han anat més enllà, relatant les emocions que senten quan es troben allí para, d'esta forma, compartir-les amb els altres.

A més del mapa, els alumnes han elaborat un manifest que arreplega les seues demandes i que presentaran davant les Administracions, els mitjans i la societat, i un Decàleg de compromís de cara al futur. Tots dos documents seran presentats davant les autoritats competents en l'àmbit turístic i educatiu de tots els nivells.

La seua petició també està en la plataforma Change.org, i amb ella pretenen aconseguir el suport social i institucional que els garantisca l'èxit en les seues demandes.