Estudiants de Benidorm presenten un projecte per a trencar amb el turisme d'excessos i apostar per l'oci saludable

0
0
Estudiants de Benidorm presenten un projecte per a trencar amb el turisme d'excessos i apostar per l'oci saludable
Estudiants de Benidorm presenten un projecte per a trencar amb el turisme d'excessos i apostar per l'oci saludable

Els estudiants proposen quatre rutes que recorren 80 punts emblemàtics de Benidorm i la Costa Blanca

Este matí s'ha presentat en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm el projecte 'LdV Positive Disrupters: per un turisme d'emocions joves', una acció conjunta, coordinada des del Col·legi Internacional Lope de Vega en la qual han participat també els instituts locals Mediterrània, Almadrava, Beatriu Fajardo de Mendoza i Bernat de Sarrià; al costat de l'Andreu Sempere (Alcoi), l'Historiador Chabás (Dénia) i el San Agustín (Alacant). L'acte ha sigut presidit per l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, qui a més ostenta les delegacions municipals d'Educació i Turisme.

El projecte pretén proporcionar a la societat alternatives d'oci saludable relacionades amb les emocions que tant a flor de pell se senten durant l'adolescència. Els joves, que es consideren disruptius, destrossadors amb els estereotips establits, proposen una nova manera de viure l'oci i el turisme lluny dels excessos i del desenfrenament i plantegen alternatives sanes vinculades als llocs més emblemàtics de la Costa Blanca. El treball proposa quatre rutes d''Emocions Joves', dissenyades pels mateixos estudiants: 80 punts de referència de Benidorm, Alcoi, Dénia i Alacant als quals es pot accedir a través de l'aplicació de realitat augmentada Geo Aumentaly, disponible gratuïtament per a dispositius mòbils amb sistemes operatius iOs i Android i ordinadors Mac o PC

A més de les rutes, els estudiants han elaborat un manifest amb les seues demandes que seran presentades davant les administracions públiques, mitjans de comunicació i societat. També s'ha redactat un decàleg que arreplega els compromisos dels estudiants disruptius davant un nou turisme més sa, saludable i adaptat als més joves. Les peticions dels joves, a més, s'han incorporat a la plataforma change.org sota la proposta 'Joves per un Turisme d'Emocions' perquè eixes demandes aconseguisquen el màxim suport social i institucional.

Després de la presentació del projecte, Toni Pérez ha pres la paraula per a agrair el treball realitzat, projecte al qual ha qualificat de "meravella", al que "caldria donar-li molta visibilitat" i que necessita "que tots siguem partícips d'ell per a valorar-ho en la seua justa mesura". L'alcalde ha avaluat positivament este treball acadèmic "d'alumnes de secundària magníficament guiats per un gran equip de professors" i ho ha vinculat directament amb l'objectiu de Benidorm que vol ser la primera destinació turística intel·ligent. "Intel·ligència –ha dit Toni Pérez per a concloure- que sens dubte reposa en eixe coneixement que vosaltres teniu i que ens lliureu".

Más imágenes: