El Consell de Mobilitat aborda la creació de la zona verda d'aparcament gratuït per a residents

0
0
El Consell de Mobilitat aborda la creació de la zona verda d'aparcament gratuït per a residents
El Consell de Mobilitat aborda la creació de la zona verda d'aparcament gratuït per a residents

El PES també contempla regular la càrrega i descàrrega, ampliar horaris de zona blava per a visitants o implantar pàrquings dissuasius

El Consell de Mobilitat ha abordat hui sis propostes encaminades a millorar l'aparcament per als residents, que estan incloses en el Pla d'Estacionament Sostenible (PES), i que ara hauran de ser informades pels tècnics municipals i per la direcció facultativa del contracte abans que este òrgan i la corporació municipal decidisquen si s'apliquen o no. L'empresa concessionària del servici ja ha quantificat l'impacte econòmic d'estes mesures i la seua possible repercussió en l'equilibri del contracte, tal com va requerir la corporació.

La principal mesura de les quals es planteja adoptar és "la creació progressiva de la zona verda d'aparcament a cost zero per al resident durant les 24 hores del dia", segons ha informat el regidor de l'àrea, José Ramón González de Zárate.

L'edil ha explicat que la proposta és reconvertir la zona blanca en verda, "i començar a implantar-la a La Cala, el Centre, Colònia Madrid i Rincón de l'Oix". Amb esta mesura "es vol protegir al resident" que podrà usar estes places de zona verda "de forma gratuïta" i sense importar el barri "sempre que estiga empadronat en la ciutat i pague a Benidorm l'impost de circulació –per al que es donarà el termini d'un any-. Els no residents "hauran d'abonar 1,5 euros l'hora per estacionar en estes places".

De Zárate ha indicat que la implantació de les zones de residents seria progressiva i en qualsevol cas no es faria fins passat l'estiu, ja que cal modificar l'ordenança de Mobilitat i la fiscal que l'acompanya.

El responsable de Mobilitat ha afegit que esta mesura es complementa amb "la creació d'aparcaments dissuasius en les entrades de la ciutat connectats amb les línies d'autobús urbà perquè les persones que viuen en altres localitats de la comarca i treballen a Benidorm puguen estacionar els seus vehicles en estos pàrquings gratuïts i després desplaçar-se fins a la seua ocupació en transport públic". Entre les ubicacions per a estos aparcaments dissuasius estan els voltants de la futura estació intermodal prevista pel Consell al costat de la terminal d'autobusos, terrenys en El Moralet i La Cala, o els ja existents en el Salt de l'Aigua.

Una altra de les mesures analitzada pel Consell de Mobilitat, i inclosa a petició de la Policia Local, és "la regulació de la càrrega i descàrrega mitjançant expenedors de tiquets en les zones d'estacionament regulat". De Zárate ha avançat que per als autònoms i empreses de Benidorm l'ús d'esta càrrega i descàrrega seria gratuït durant 30 minuts.

Per a millorar el servici que es presta, s'ha plantejat implantar la cancel·lació de denúncies en la zona blava –3 euros i 60 minuts de termini-; regular l'aparcament de motocicletes i ciclomotors en zona blava –per petició policial-; i la bonificació total als vehicles elèctrics per estacionar en zona blava i verda. Així mateix, i com a mesura dissuasiva al mal ús del recinte de la grua, es pretén pujar la tarifa per estada en el dipòsit; una mesura que, segons l'edil, "penalitzarà a aquells turistes o visitants que, aprofitant-se dels preus actuals, deixen el seu cotxe en el recinte durant la setmana o dos setmanes de vacances com si es tractara d'un aparcament".

Zona Blava

Pel que fa a la zona blava, en el Consell s'han plantejat dos propostes encaminades a millorar la rotació de vehicles i que afecten conductors no empadronats: un augment de tarifa i l'ampliació d'horaris a l'estiu, dissabtes i festius.

A més, els tècnics han reduït les pretensions d'increment de places de zona blava recollida per la concessionària en el PES. De Zárate ha indicat que des de Mobilitat es calcula "en unes 120 les places a crear", mentre el document "parlava d'unes 750". Reduïdes "en més de 600 les possibles noves places", es proposa que les mateixes es creuen en tres vies en les quals s'ha detectat que hi ha necessitat de rotació de vehicles per l'existència de servicis o d'activitat comercial o hotelera: el carrer Orxeta -23 places-, avinguda de Foietes -80 places- i Roldán –29-.