Comencen les obres del centre comercial de Benidorm amb una inversió de 210 milions d'euros

0
0
Comencen les obres del centre comercial de Benidorm amb una inversió de 210 milions d'euros
Comencen les obres del centre comercial de Benidorm amb una inversió de 210 milions d'euros

La multinacional Unibail Rodamco ha projectat un espai de 58.000 metres quadrats que estarà acabat en 2020

L'alcalde destaca que el centre crearà 2.700 ocupacions i serà "el més sostenible d'Espanya"

La multinacional francesa Unibail-Rodamco ja ha iniciat les obres de construcció d'un centre comercial en el polígon industrial de Benidorm, que comptarà amb prop de 58.000 metres quadrats de superfície, i que estarà acabat per a començaments del 2020.

Este migdia l'alcalde, Toni Pérez; el director de Desenvolupament i Inversió de Unibail-Rodamco a Espanya, Javier Solís; el director general de Comerç i Consum de la Generalitat, Natxo Costa; i la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, han recreat el plantat d'una olivera per a simbolitzar l'inici d'este projecte en el qual la firma gal·la invertirà 210 milions d'euros. A este acte han assistit també els presidents de la patronal Hosbec i de AICO, Toni Mayor i Raúl Parra; membres de la corporació municipal; i representants de diverses associacions empresarials.

El centre comercial tindrà més de 120 tendes, hipermercat, 3.000 places de pàrquing i una planta sencera dedicada a l'oci amb huit sales de cinema i més de 20 restaurants. Segons les estimacions de l'empresa, l'obertura d'estes instal·lacions generarà 1.700 ocupacions directes i altres 1.000 indirectes –en l'obra i el manteniment de les instal·lacions una vegada operatives-.

Després d'analitzar estes previsions d'impacte sobre el mercat laboral, l'alcalde ha assegurat que "cal fer viables estes inversions que generen ocupació"; i ha destacat que el centre comercial dissenyat per Aranguren i Gallecs "fer valdre la potent arquitectura i urbanisme de Benidorm" i "serà una perfecta balconada a la ciutat", en estar planificat com un espai abancalat que mira a la trama urbana i al Mediterrani.

Pérez ha afirmat que és un projecte "que respecta el medi ambient" i que "convergix amb l'eix fonamental" de la labor de l'Ajuntament i de la corporació que és "la innovació i la tecnologia posades al servici de la sostenibilitat". I és que al marge de les seues dimensions i espais, Solís ha destacat que este centre comercial serà "innovador" i "el més sostenible d'Espanya", ja que comptarà amb un 30% de la seua superfície enjardinada amb vegetació autòctona i consumirà un 60% menys d'aigua –l'equivalent a 93 piscines olímpiques a l'any- que altres espais comercials de similars característiques.

També la sostenibilitat ha marcat la planificació sobre com arribar fins a este centre, per la qual cosa hi haurà carril bici, aparcament per a bicicletes, places reservades per a la recàrrega de vehicles elèctrics i transport públic, entre ells un menys de contaminant en el qual ja es treballa amb l'Ajuntament.

Tant l'alcalde com el responsable de Unibail-Rodamco han subratllat el treball realitzat pels tècnics municipals i per la regidora d'Urbanisme. Solís ha agraït "el consens" amb el qual ha treballat la corporació –l'actual i anteriors- per a fer possible la construcció d'este centre comercial, que arriba "10 anys després d'haver comprat el sòl".

Paral·lelament a l'inici d'estes obres, l'Ajuntament i l'Associació Independent de Comerciants (AICO) estan treballant conjuntament per a implantar mesures de millora i foment de l'activitat comercial, i que creuen sinergies positives entre els dos models: el de centre comercial i el comerç urbà. Per a açò, ambdues parts consideren necessari que el futur centre comercial del polígon industrial estiga unit amb una zona de vianants a la trama urbana de la ciutat, per al que és indispensable que la Generalitat reconsidere la seua postura, atenga i done prioritat a la cessió de la CV-70 i a la tramviarització del TRAM al seu pas per Benidorm.

Más imágenes: