Benidorm commemora el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles

0
0
Benidorm commemora el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles
Benidorm commemora el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles

Durant tot el dia, Apesobe ensenyarà la llengua de signes en la Plaça la Creu, dins de la campanya 'Et regale un signe'

L'Ajuntament de Benidorm, al costat de l'Associació de Persones Sordes de Benidorm (Apesobe), commemora hui, 14 de juny, el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles. A les 11.00 hores, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca, juntament amb la presidenta de l'organització, Ana Belén Amorós, i altres membres de la corporació municipal i de l'associació, han desplegat una pancarta commemorativa des de la balconada d'Alcaldia de l'edifici consistorial.

Ángela Llorca ha dit de la llengua de signes que és "un vehicle indispensable per a totes les persones sordes o sordmudes en el seu quefer diari", ha destacat el compromís de l'Ajuntament amb estos veïns i ha recordat que s'ha incorporat intèrprets en llengua de signes en plens institucionals i altres actes singulars que es realitzen a Benidorm organitzats per l'Ajuntament. L'aposta de l'Ajuntament de Benidorm per les persones sordes és constant. L'any passat, el ple municipal va aprovar per unanimitat una declaració institucional que apel·lava a totes les institucions i al conjunt de la societat a actuar "de forma compromesa per a col·locar les llengües de signes en condició d'igualtat en totes les esferes de la vida educativa, social, cultural, econòmica i política de la ciutat".

En l'àmbit nacional, amb motiu de la celebració, s'ha engegat la campanya 'Et regale un signe', amb la qual es pretén donar a conéixer a totes les persones interessades la llengua de signes. Durant tota la jornada, Apesobe mantindrà una taula informativa en la plaça de la Creu, on membres de l'entitat, a més estan informant de les seues activitats, de la campanya d'enguany i regalant globus als xiquets.

Apesobe que compta a Benidorm amb 22 socis, forma part de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD). Amb motiu d''Et regale un signe' s'han habilitat en xarxes socials dos etiquetes: #AraLlenguadeSignes, en valencià; i #YoconlaLS, en castellà. El Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles va ser adoptat pel Consell de Ministres del Govern d'Espanya en 2014 i se celebra el 14 de juny perquè va ser en eixe dia de 1936 quan es va constituir la Confederació Estatal de Persones Sordes.