Ajuntament, sector i Foreing Office coincidixen a lluitar contra les falses reclamacions de turistes britànics

0
0
Ajuntament, sector i Foreing Office coincidixen a lluitar contra les falses reclamacions de turistes britànics

L'Ajuntament de Benidorm, el sector hoteler local i el cos consular del Regne Unit han coincidit hui en el seu interés per lluitar contra les falses reclamacions presentades per turistes britànics contra establiments de la ciutat. Unes reclamacions fraudulentes que tot apunta que estarien encoratjades per bufets d'advocats britànics que han trobat en esta pràctica una veta per fer negoci, i al qual ja han començat a plantar cara als hotelers, les agències de viatges i operadors turístics del Regne Unit.

Per abordar este assumpte i plantejar possibles solucions, este matí s'han reunit a l'Ajuntament l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; la cònsol britànica, Sarah-Jane Morris; el president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Major; la secretària general d'esta associació, Nuria Montes; la gerent de la Fundació Visit Benidorm, Leire Bilbao; el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez; el comissari del Cos Nacional de Policia, Juan Carlos Hernández; i l'intendent cap de la Policia Local, Juan Fuertes, entre d'altres.

Durant la trobada ha quedat palés que el Foreing Office -el Ministeri d'Afers Exteriors del qual depén el cos diplomàtic- està molt motivat i implicat en la lluita contra estes reclamacions, a l'entendre que tota la polèmica que s'ha suscitat al voltant d'esta mala praxi està danyant la imatge del poble britànic.

De fet, i segons s'ha traslladat durant la reunió, el Foreing Office ha elevat una petició al Ministeri de Justícia del seu país perquè de forma urgent adopte mesures que impedisquen esta actuació fraudulenta. A més, des del Ministeri d'Afers Estrangers britànic s'analitzarà la possibilitat d'alertar d'este possible frau massiu en les campanyes de Turisme Segur que es realitzen anualment, fent especial èmfasi en els aeroports amb un trànsit important de turistes procedents del Regne Unit, com és el cas del d'Alacant-Elx.